• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • socialcomandorra

1.577 autònoms s'han acollit a la prestació equivalent al salari mínim interprofessional


SFGA/JAViladot


Segons va informar ahir el ministre portaveu del Govern, Eric Jover, 1.577 autònoms ja s'han acollit a la prestació equivalent al salari mínim interprofessional (1.083,33 euros). L'ajuda s'atorga als treballadors per compte propi que cotitzen d'acord amb les bases del 50%, el 62,5%, el 75% i el 100% i que han suspès la seva activitat, estan de guàrdia i permanència o han reduït la seva activitat a causa del coronavirus.


D'altra banda, Jover va destacar que 1.906 autònoms han demanat que se'ls suspengui de forma temporal la cotització a la CASS i 1.010 s'han adherit a l'opció de reduir la cotització al salari mínim.


En relació al sector empresarial, 2.000 negocis han sol·licitat que el govern assumeixi la part corresponent a la CASS dels seus treballadors. A més, 1.378 empreses i autònoms han presentat una sol·licitud per acollir-se a les STCT i les RJL. Segons va destacar Jover, els objectius d'aquests mecanismes són mantenir els llocs de treball i que tinguin un cost inferior per a l'empresa, perquè sigui el Govern qui cobreix la part més significativa del salari d'aquests treballadors".


646 persones recuperades de la COVID-19


Actualment hi ha 65 casos actius de persones malaltes de coronavirus a Andorra. D'aquestes, hi ha tres ingressades a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell (dos a planta i una a la Unitat de Cures Intensives) i la resta romanen aïllades. Així mateix, hi ha acumulades 646 recuperats i s'han registrat 51 defuncions.


Pel que fa a la segona volta de tests que s'estan realitzant a la població, ja s'han superat les 32.000 proves. I en, total, es porten fets més de 100.000 tests.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156