• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • socialcomandorra

948 treballadors tornen als seus llocs de treball

El Consell General aprova el segon paquet de mesures econòmiques i socials excepcionals que entraran en vigor a principis de maig


Foto:SFGA/CEsteve


Alguns comerços han pogut obrir avui les seves portes i reprendre l'activitat després de 38 dies de tancament obligatori. Un total de 948 treballadors han retornat als seus llocs de treball i establiments inclosos en la fase 1 de desconfinament que va anunciar el Govern divendres passat. També s'ha posat en marxa el comerç online, que permet a tots els establiments del país oferir serveis a domicili.


En la fase 1 s'han incorporat els negocis relacionats amb la confecció tèxtil (merceries, arranjaments tèxtils), l'agricultura i jardineria de casa, el comerç a l'engròs i al detall de: parament de la llar, electrodomèstics, joguines, articles de música, papereria, quiosc i premsa, bricolatge, ferreteria i material elèctric i informàtica. Així com els establiments relacionats amb serveis immobiliaris.


Si l'evolució sanitària és favorable i d'acord amb el previst, d'aquí a dues setmanes es podran incorporar al reobriment comercial les empreses i institucions compreses en la fase 2 del desconfinament. Que inclou la represa de l'activitat del sector de la construcció i dels professionals liberals vinculats a aquesta activitat. I, sempre que es mantingui una corba favorable, en un mes ho podran fer la resta de negocis que quedin pendents d'incorporar-se a l'activitat. No es descarta subdividir aquesta tercera fase de desconfinament en altres subfases.


Els tests d'anticossos que es realitzaran a totes les persones que viuen actualment a Andorra també permetran conèixer el grau d'immunització social i influirà en el desenvolupament de les tres fases de desconfinament previstes. Ja es pot demanar cita prèvia per realitzar el test a través de la pàgina web coronavirus.govern.ad. Es preveu poder començar a fer les proves a finals d'aquesta setmana o principis de la que ve.


També cal destacar el servei de guarderia que vol posar en marxa el Govern per a aquells pares que hagin de retornar al treball i no tinguin amb qui deixar els infants. Durant la primera fase de desconfinament es preveu que s'haurà de donar servei a 17 menors. De fet, durant la jornada d'avui ja s'està contactant amb les famílies per anunciar els centres que els toca anar a cada infants i en quins horaris.


D'altra banda, el Consell General va aprovar dissabte passat el segon paquet de mesures econòmiques i socials excepcionals que entraran en vigor a principis de maig. Aquest segon paquet inclou un seguit de mesures que preveu preservar al màxim els llocs de treball i protegir el teixit productiu i les persones que treballen per compte propi. Es poden consultar les mesures aprovades a la pàgina de Govern.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156