• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

ADRENALINA I DIVERSIÓLa neu ens aporta molts moments de diversió. Ens ofereix un ampli ventall d’activitats per a tots els gustos i edats i ens proporciona jornades plenes d’adrenalina i oci. És possible que quan pensem en aquest mantell blanc que cobreix gran part de les nostres muntanyes el primer que ens vingui al cap sigui l’esquí, però la veritat és que les possibilitats d’esports i activitats que ens ofereix arriben a ser molt diverses. Una de les més aclamades és les excursions amb moto de neu. Per a molts, el soroll de motor i la naturalesa són dues coses incompatibles; però res més allunyat de la realitat. Les motos de neu s’han tornat imprescindibles en les estacions com a eina de treball per als empleats i també com a objecte de diversió fora de les pistes. El millor és que aquest tipus de vehicle permet accedir a zones que d’una altra manera no es podrien visitar. La sensació de llibertat que proporcionen i l’emoció que produeix lliscar amb velocitat per enormes extensions blanques són un dels punts forts d’aquesta activitat.


El millor de les motos de neu és que permeten accedir a zones que d’una altra manera no es podrien visitar.


Una altra opció que no podem deixar de banda són les raquetes. En molts pobles de muntanya, en restaurants, hotels o fins i tot cases particulars, encara es poden veure penjades a les parets antigues raquetes de fusta, enormes i pesades, que fa temps van ser utilitzades per pastors o contrabandistes per caminar per la neu sense enfonsar-se. Actualment, aquests estris han evolucionat fins a convertir-se en elements molt més còmodes i lleugers que faciliten la caminada per la muntanya i ens permeten gaudir de paisatges idíl·lics. Hi ha diferents empreses que ofereixen la possibilitat de llogar les raquetes i, a més, organitzen rutes guiades o mostren els itineraris més màgics per gaudir de la neu en tota la seva esplendor.


També hem de tenir en compte el mushing. No hi ha res millor que deixar-se portar per un dels animals més meravellosos, escoltar el cruixir de la neu sota els patins i sentir el fred i el vent a la cara. Així, qualsevol s’arriba a sentir explorador! És una activitat que es pot gaudir amb amics, en parella o en família. És ideal per als amants dels gossos i pels curiosos que volen descobrir entorns únics. Els passejos en trineu tirat per cans es poden realitzar en espais oberts, on les esplanades de neu són les protagonistes o es pot apostar per una ruta una mica més aventurera, passant pel mig dels boscos esquivant obstacles a gran velocitat. Sigui quin sigui l’espai escollit, només cal deixar-se portar i gaudir de cadascun dels instants que ens ofereix aquesta activitat.


Les raquetes s’han convertit en elements còmodes i lleugers que faciliten les caminades per la muntanya i ens permeten gaudir de paisatges idíl·lics.MÉS...


Si no tenim suficient amb les experiències que ens ofereixen les activitats mostrades fins ara, podem anar una mica més enllà i endinsar-nos en esports més curiosos o no tan coneguts, com el blade running. Aquesta activitat combina el parapent amb l’esquí tradicional. El 1996 determinats aficionats al paracaigudisme van decidir que no tenien per què renunciar a un dels dos esports per gaudir de la neu i així va néixer aquest esport. Una altra activitat és el bobsleigh. Es tracta d’una modalitat de descens en trineu que s’ha arribat a convertir en un esport olímpic. Es va fer famós gràcies a l’equip internacional jamaicà, que va aconseguir una medalla d’or a Mònaco l’any 2000 i va causar una gran sensació entre el públic, doncs va ser força curiós que un país tropical es presentés a una competició d’hivern i obtingués tan excel·lents resultats.


També trobem el submarinisme sota gel. Normalment, associem la pràctica del submarinisme a les platges i el bon temps, però hi ha una variant coneguda com ‘submarinisme d’alta muntanya’ que consisteix a submergir-se en les gelades aigües d’un llac de muntanya. Per accedir-hi es fa un orifici al gel i es procedeix a la submersió. Aquest esport ha guanyat molta força a Andorra durant els últims anys.


Finalment, trobem esports com el broomball (que és una espècie d’hoquei que es juga amb una pilota en lloc d’un disc) o la vela sobre gel, que té la mateixa filosofia que el surf de vela però adaptat a la neu. Es tracta d’anar muntat sobre una espècie de trineu allargat al qual se li instal·la un pal, una botavara i una vela per utilitzar el vent com a força motriu. Aquestes pràctiques encara no han arribat al Principat, però segur que és qüestió de temps. Podem trobar moltes altres activitats de neu que encaixin amb la nostra personalitat. Només cal que estiguem atents als nous esports que van sorgint i que ens atrevim a provar coses noves!

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156