• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • socialcomandorra

Afers Socials flexibilitza els requisits per demanar els ajuts d'habitatge i desocupació

Els tests d'anticossos es començaran a fer a partir de dilluns que ve. Fins a la data s'han inscrit 41.000 persones.


Foto:SFGA/JAViladot


El Govern ha decidit flexibilitzar els requisits que es demanaven fins ara per atorgar els ajuts a l'habitatge i de desocupació. Segons va informar ahir el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, per sol·licitar els ajuts amb relació al lloguer de l'habitatge ja no caldrà tenir cinc anys de residència al país, només en serà necessari un. També s'ha augmentat el barem patrimonial màxim fins als 35.000 euros. La flexibilització d'aquests ajuts tindrà una durada de dos mesos o fins que el Govern declari la finalització de la situació de crisi.


D'altra banda, s'atorgarà una prestació d'atur de fins a 1.083€ a aquelles persones que hagin perdut la seva feina a partir del 17 de febrer i que, a hores d'ara, encara no han pogut reincorporar-se al mercat laboral. També rebran l'ajut aquells treballadors per compte propi que han cessat la seva activitat per tancament definitiu. Filloy ha exposat que, de moment, s'han gestionat un total de 30 ajuts per un import total de 195.000 euros.


Pel que fa al servei de guarderia d'infants de 3 a 12 anys que va anunciar el Govern, el ministre va destacar que ja s'ha pogut posar en marxar (des d'ahir) i que a hores d'ara l'utilitzen més d'una vintena de nens. Dit servei està disponible per a aquells pares que han hagut de reincorporar-se al món laboral i que no tenen a ningú amb qui deixar els infants.


Finalment, es preveu començar a realitzar els tests anticossos a la població a partir de dilluns que ve. Els comuns ja estan preparant els aparcaments que serviran com a zona de Stop Labs, on es realitzaran les proves, i, segons va informar el Govern, ja són 41.000 persones les que s'han inscrit a la pàgina coronavirus.govern.ad i han fet la sol·licitud per a realitzar-se el test.


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156