• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

ALUMINI O PVC? L’eterna preguntaA l'hora d'escollir les finestres de la llar, sovint ens preguntem si és millor optar per l'alumini o el PVC. Davant d'aquest dubte, el millor és conèixer a la perfecció els dos materials i escollir el que més s'adapti a les nostres necessitats.

Aïllament tèrmic

Tant els perfils de PVC com els d'alumini actual ofereixen uns elevats nivells d'aïllament tèrmic. Per comprovar els nivells entre un material i l'altre cal mirar la fitxa tècnica de cadascun d'ells i fixar-se en la magnitud U, que mesura el coeficient tèrmic en W/m2 K. Si aquest coeficient està al voltant de l'1, significa que l'aïllament és elevat.


Condensació

Popularment, s'associa la condensació de la humitat dels vidres a les finestres d'alumini, però en moltes ocasions, aquest fenomen no depèn només del material, ja que també passa amb el PVC, sinó que depèn de la ventilació de l'habitació, que es recomana airejar diàriament durant uns cinc minuts. A més, la façana i la correcta instal·lació de la finestra també influeixen.


Impacte sobre el medi ambient

La producció de perfils tant en PVC com en alumini ha evolucionat en els darrers anys i ha millorat la petjada ecològica durant el seu procés de fabricació. Un exemple és que els fabricants no utilitzen pintures amb plom per als acabats. D'aquesta manera, els acabats i els sobrants dels perfils es poden reciclar.


En el cas de l'alumini, el 75% del material que està actualment en ús prové de trossos reciclats, això ha permès reduir considerablement l'extracció de mineral de les mines de bauxita. D'altra banda, hi ha el temor que els perfils de PVC poden ser tòxics, sobretot si es produeix un incendi. Avui en dia, aquest material es fabrica per ser autoextingible i amb components ignífugs.


Manteniment

Tant el PVC com l'alumini no requereixen manteniment. N'hi ha prou amb rentar amb aigua i sabó el marc i greixar de tant en tant els ferratges per tenir unes finestres impecables durant molts anys.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156