• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Amb la neteja de l'edredó no es juga
Hi ha dos tipus de persones: les que treuen l'edredó durant els mesos de calor i les que prefereixen deixar-lo durant tot l'any encara que això signifiqui dormir amb la meitat del cos destapat. Ara bé, tant si ets del primer grup com del segon, hi ha una cosa que sí que has de fer: mantenir l'edredó net i lliure de gèrmens.


Els experts recomanen rentar l'edredó com a mínim una vegada al mes. I si es tenen nens que hi juguen a sobre, mascotes que pugen al llit o si a vegades s'hi menga o beu a les proximitats, llavors el rentat haurà de ser com a mínim cada dues setmanes.


Una mala higiene de la roba de llit pot arribar a irritar de forma preocupant la pell o causar dificultats respiratòries. Durant les hores de son el nostre sistema inhala l'aire que ens envolta, i si l'edredó conté gèrmens, bacteris o altres organismes nocius, aquests s'introduiran per les nostres vies respiratòries provocant afectacions com rinitis o altres molèsties. I no només això, aquests gèrmens conviuen també amb la nostra suor, saliva, secrecions, cèl·lules de la pell... De fet, diferents estudis calculen que, de mitjana, una persona adulta pot alliberar fins a 100 litres de suor per any al llit i que els coixins poden contenir de quatre a 17 espècies diferents de fongs. Ara imagineu tot això en contacte amb el vostre cos... Per tant, és essencial mantenir la roba de llit neta i desinfectada!


Com netejar de forma eficaç l'edredó?

La millor manera de netejar l'edredó de forma efectiva i sense que representi un mal de cap és a través de les bugaderies. La majoria de nosaltres no tenim una rentadora i una assecadora de grans dimensions on càpiga l'edredó. Si també és el teu cas, les maquinàries d'una bugaderia són la teva solució. En aquest tipus d'establiments les rentadores i assecadores són de gran capacitat i estan preparades per rentar edredons tant d'individuals com de llit doble. A més, són una opció ideal si es vol aprofitar per fer encàrrecs o altres gestions mentre s'està rentant l'edredó. Només cal introduir la peça de roba, escollir el programa desitjat i dedicar el temps de rentat a llegir, estirar les cames o fer alguna compra pels voltants.
Bugaderia a AndorraNet and Sec és una bugaderia d'autoservei situada a la Massana que disposa de màquines de rentat i d'assecat preparades per acollir diferents teixits i materials, com edredons, mantes, tovalloles, llençols, cortines, roba... A més, el local inclou productes desinfectants en cada rentat de forma gratuïta.


Les grandàries dels tambors de les màquines de l'establiment permeten rentar una gran quantitat de roba i elements de gran dimensió que sovint a casa no podem rentar. El local també disposa de diferents panells informatius on s'explica la funcionalitat de cada programa, els graus que cal posar segons el teixit... Tot el que es necessita saber per cuidar la roba durant la rentada i garantir-ne la seva durabilitat. Les instal·lacions de Net and Sec també permeten envasar la roba al buit per estalviar espai i disposen d'una zona de mascotes on es poden rentar objectes dels peluts, com joguines, mantes, tovalloles i llits. Les màquines d'aquesta zona estan dissenyades per tenir cura de les peces de roba de les mascotes amb productes desinfectants. L'establiment, a més, disposa de WiFii permet l'entrada de mascotes sempre que estiguin sota la supervisió de l'amo. També ofereix la possibilitat de fer-se una targeta client per gaudir d'un descompte en cada rentada.Av. Sant Antoni, edifici Proteco 2, n. 54, La Massana

+376 672 188

netandsec9@gmail.com
LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156