shutterstock_227674867.jpg
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Facebook
  • Instagram
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • socialcomandorra

Andorra supera el primer pic de la Covid-19


SFGA/JAViladot


Segons les dades sanitàries recopilades pel Ministeri de Salut, Andorra ha superat el primer pic de la Covi-19. Això, però, no significa que es puguin deixar de banda les recomanacions sanitàries ni socials que es vénen indicant des de l'inici del virus. A més, des del ministeri es destaca que caldrà esperar dues setmanes per saber la incidència actual en l'evolució de la pandèmica i l'efectivitat de la primera fase de desconfinament. Ja que els temps d'incubació i de desenvolupament dels símptomes són d'aquest període.


Pel que fa a les dades epidemiològiques, actualment hi ha aproximadament 350 persones al país positives per coronavirus. D'aquestes, la majoria resten aïllades als seus domicilis i n'hi ha una trentena ingressades a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. 16 pacients són a la Unitat de Cures Intensives.


En relació amb els diners recaptats per fer frontal Covid-19, a hores d'ara ja s'han recollit 2.034.381 euros a través del Fons Solidari i els SMSs solidaris enviats al 828.Ampliada la llista d'activitats econòmiques de la fase 1


El Govern ha aprovat una ampliació del llistat d'activitats que s'inclouen en la primera fase de desconfinament. A partir de la publicació al BOPA de dita ampliació, es podran incorporar a l'activitat econòmica els negocis de venda de vehicles de motor. Ho hauran de fer en situació de guàrdia i permanència. Podran oferir els seus serveis únicament per a la matriculació de vehicles i entrega d'automòbils que ja havien estat adquirits amb anterioritat a la crisi sanitària.


També es podran incorporar els comerços al detall de mobles, aparells d'il·luminació i altres articles per a la llar. Només es permetrà l'obertura d'aquelles activitats relacionades amb la comercialització d'estris domèstics, coberts, vaixelles i cristalleries. Finalment, es podran sumar a la primera fase les activitats relacionades amb la perruqueria per a animals de companyia.


Tots els establiments oberts hauran de guardar la deguda diligència en l'aplicació de les mesures de prevenció i garantir una cabuda màxima del 30%, d'acord amb la superfície útil dedicada al públic. Aquesta capacitat ha de ser controlada pel mateix establiment, que ha d'assegurar, mitjançant comptadors manuals sempre que sigui possible, la cabuda màxima del 30% indicat. Cal que les persones guardin entre elles la distància mínima d'un metre (preferiblement de dos) tant a l'interior com a l'exterior de l'establiment si estan esperant per accedir-hi.Metodologia dels tests anticossos


Segons ha informat el Ministeri de Salut, les proves d'anticossos previstes per a tota la població es faran de manera gratuïta i de forma progressiva. Els tests també es realitzaran als treballadors fronterers i temporers.

FOTOCLIC_LOGO.png

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156