shutterstock_227674867.jpg
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Facebook
  • Instagram
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • socialcomandorra

Andorra Telecom i FEDA contribueixen amb més de 31 milions d'euro per fer front a la COVID-19


SFGA/JAViladot


Andorra Telecom i Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA) estan contribuint amb més de 31 milions d'euros per fer front a la COVID-19. Segons ha destacat el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, aquesta quantitat total sorgeix dels descomptes aplicats a les tarifes per a empreses o autònoms que estan realitzant les parapúbliques, així com de la redistribució dels fons de les mateixes en favor del Govern.


En aquest sentit, Torres remarca que tant en el primer com en el segon paquet de mesures econòmiques i socials impulsat per l'Executiu, es preveuen reduccions, descomptes i ajornaments de les factures associades a les distribuïdores elèctriques i telefòniques. L'objectiu és facilitar la recuperació econòmica a empreses, autònoms i també a particulars per pal·liar la situació provocada pel coronavirus. En concret, els decrets de Govern estableixen que FEDA, les subministradores privades i Andorra Telecom han d'oferir un descompte del 100% per a les empreses o professionals que han suspès la seva activitat i un 80% de descompte per a aquells que han mantingut una activitat mitjançant un servei de guàrdia o permanència. Aquests descomptes estaran en vigor fins al retorn de l'activitat econòmica i fins a 15 dies posteriors.


Ajudes a les persones amb dificultats


El Govern ha aprovat aquest dimecres el Decret sobre el procediment d'aplicació de les tarifes bonificades. El decret estableix les noves condicions perquè les persones abonades que reben una prestació d'Afers Socials puguin acollir-se a la tarifa bonificada que FEDA va posar en marxa a finals d'any. Serà Afer Socials qui gestioni directament les demandes i, amb l'aplicació de la tarifa, els clients es podran estalviar el pagament de la potència contractada, que oscil·la entre els 4,92 euros i els 13,14 euros mensuals.


El decret també estableix que no es podrà tallar el subministrament elèctric als abonats a la tarifa bonificada. En cas que les persones no puguin fer front al pagament de la tarifa, Afers Socials se'n farà càrrec.


En relació amb els descomptes als serveis de telecomunicacions, Andorra Telecom ofereix un 15% de descompte sobre els productes de connexió de Fribra Òptica, forfets de trucades, accés a Internet (300Mbps) i fins a Mòbils tarifa XS a les persones que rebin alguna prestació d'Afers Socials. En cas de no poder fer front a les despeses de la factura, Afers Socials també se'n farà front. I d'igual manera que amb les tarifes elèctriques, es prohibeix la suspensió del servei en cas d'impagament.


Andorra presenta el pla de desescalada als països iberoamericans


En el marc de les relacions que està establint Andorra amb els països iberoamericans arran de la Cimera Iberoamericana, la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, i la secretaria d'Estat de Salut, Helena Mas, van presentar ahir el pla de desconfinament que està seguint el Principat als territoris iberoamericans de forma telemàtica. Dins de la reunió es va parlar de la necessitat de cooperar entre els diferents territoris. En aquest sentit, Ubach va remarcar que les "eines, programes i contactes que ens atorga la Conferència Iberoamericana s'han d'activar per promoure la solidaritat i la cooperació entre els països membres". Afegint que tots "hem apostat decididament per l'ús i la democratització de les noves tecnologies per assegurar un major seguiment sanitari, informar i dialogar amb els nostres ciutadans per possibilitar el teletreball o garantir la continuïtat de l'educació, entre moltes altres mesures".FOTOCLIC_LOGO.png

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156