• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

ARBRES DE JARDÍ


Els arbres de jardí són perfectes per aïllar el soroll i l'aire, dosifiquen la llum, donen ombra i oxigenen la zona amb més intensitat que la resta de les plantes. Per tant, són l'opció perfecta per complementar els espais verds de la nostra llar i protegir part de les flors més apreciades.

A l'hora d'escollir els arbres, cal tenir en consideració com creixeran i l'espai que els hi haurem de deixar. Hi ha quatre formes de creixement: en forma cònica (com el pi), en extensió (com la pomera), en caiguda (com el salze) o en vertical (com el xiprer).


Els arbres que s'expandeixen en vertical són els més apropiats per a les àrees petites, ja que les seves branques creixen cap amunt i tenen la copa estreta. Si el que es busca és crear moltes ombres, el millor és optar pels d'extensió. I si es té un espai gran, es pot col·locar un arbre en caiguda, que aporta elegància. També hi ha l'opció de combinar diferents arbres, en aquest cas, s'han de plantar separats i deixar l'espai adient perquè cadascun pugui créixer sense trobar-se amb les branques i les arrels de la resta.Una alta incògnita a l'hora d'escollir un arbre per al nostre jardí són les fulles. Si l'espècie és de fulla perenne, crea una ombra permanent i ens permet tapar construccions, zones de descans o, fins i tot, el cotxe. També serveix per tallar el vent i protegir les plantes més dèbils. Mentre que la fulla caduca deixa les branques nues durant l'hivern i permet que passi més llum. D'aquesta manera, les plantes de sota poden adquirir el que necessiten per créixer.


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156