• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

ARTESANIA TÈXTIL, CATIFES CONVERTIDES EN ARTL’origen de les catifes es remunta a més de 4.000 anys enrere. Des de l’antiguitat, les catifes s’han considerat com un objecte preferent i distingit entre el vast món de l’artesania tèxtil, arribant algunes a ser considerades autèntiques obres d’art, tant pel seu dibuix com per l’harmonia dels seus colors. El seu bressol el trobem en l’antic l’Orient, on des de l’inici dels temps s’han preservat com a objectes genuïns i indispensables en la vida quotidiana i com a testimoniatge de l’esplendor de la seva cultura.


Síria i Babilònia van ser els dos territoris que més van arribar a despuntar en l’elaboració de catifes, sobretot pels seus extraordinaris coneixements en la confecció i creació d’aquestes. De fet, en diferents escrits antics es mencionen les catifes babilòniques com a mostres de perfecció i elegància, pròpies del refinament de les cultures orientals. Però veritablement, el seu ús es va arribar a expandir arreu del món. Se sap, per exemple, que a l’Egipte dels faraons ja es recobrien els terres dels temples i palaus amb catifes procedents de l’Orient. També s’utilitzaven molt en la Xina i l’Àsia central com a símbol de riquesa i benestar.

A Occident, l’ús quotidià de les catifes va arribar una mica més tard. En un inici, el domini exclusiu d’aquests complements decoratius va ser de les Corts Reials. I no va ser fins a les acaballes del segle XVIII que van ser adoptades com a objecte de decoració i confort fora dels ambients de Palau.


Plaça Rebés, 11 - Andorra la Vella · T. +376 827 779 · orientalconfort@orientalconfort.com · www.orientalconfort.com

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156