• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

ASPECTES A TENIR EN CONSIDERACIÓ

A l’hora d’escollir el material perfecte per al nostre sòl o paret és important que tinguem en consideració diferents factors. El primer de tots és el trànsit. No és el mateix una casa familiar amb nens que un pis en el qual viu una sola persona. Hi ha llocs com l’entrada, els passadissos, el saló i la cuina on el sòl i la paret acostuma a tenir més frecs. Com a conseqüència, el material es ratlla i es fa malbé. Per a aquests llocs és millor tenir un material molt resistent.


Els canvis de temperatura i humitat també afecten. Quan hi ha variacions extremes no és recomanable tenir sòls o parets de fusta, perquè poden danyar-se. A més, en habitacions on hi ha un flux constant de llum solar, cal posar materials que sapiguem que resistiran aquesta condició. Algunes de les alternatives són la fusta, les tarimes flotants o els vinils.


Un altre punt que sovint no tenim present és la base sobre la qual s’instal·larà el material que escollim. Aquest resulta un factor fonamental. Hi ha materials que s’instal·len sobre qualsevol base, com els vinils, el microciment o les moquetes. Però n’hi ha d’altres, com la ceràmica, les pedres o la porcellana que requereixen col·locar-se sobre un sòl o una paret d’obra.


RAJOLES

Són un tipus de sòl molt popular que abasta les ceràmiques i porcellanes. Els preus són molt variables entre uns i altres. La seva instal·lació és complexa, però a canvi és un material durador i fàcil de mantenir. Es pot utilitzar en qualsevol espai de la casa, ja que resisteix el trànsit, la humitat i la llum ultraviolada.PEDRA NATURAL

Dins d’aquest material s’inclou el marbre, el gres, el granit o pissarra, entre d’altres. Tots ells són molt resistents i aporten naturalitat a l’ambient. El seu cost sol ser elevat. La part positiva és que són materials molt duradors. Es poden posar en qualsevasol habitació, tot i això, cal prendre algunes consideracions. L’arenisca, per exemple, és antilliscant. Per tant, és l’elecció ideal per al bany; mentre que el marbre convé més en les parets que a terra.


TARIMES FLOTANTS

Una tendència que cobra importància és la de les tarimes flotants. Són làmines que van unides entre si, com un trencaclosques. Imita molt bé la fusta i la pedra natural. El material pot ser costós, però la instal·lació és més econòmica i senzilla que les opcions anteriors. El seu manteniment és senzill, les làmines són reemplaçables de forma individual si es fan malbé o es desgasten. Resisteix molt bé els canvis de temperatura, la pressió i altres agents externs com la llum ultraviolada i formació de floridura. L’acabat és poc natural i dura menys temps que la fusta.


MICROCIMENT I FORMIGÓ

Es tracta d’una proposta molt resistent i més econòmica que la pedra, la fusta o les rajoles. Es aplicable sobre qualsevol sòl ja instal·lat. És un terra llis i continu, per tant, no hi ha riscos de filtracions. És possible aconseguir diferents tonalitats amb un sòl d’aquest tipus. La instal·lació és complexa i requereix pulitura. En canvi, el manteniment i neteja és senzill.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156