• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Com allargar la vida útil del teu mòbilEl telèfon mòbil és un dels aparells tecnològics que més utilitzem en el nostre dia a dia, per no dir el que més. Cada vegada depenem més d'ell i ens preocupa més la seva funcionalitat. Si s'espatlla, ens podem trobar enmig d'un veritable maldecap, ja que ens quedem sense una via de comunicació i d'emmagatzematge d'informació molt important i, sovint, indispensable.


La tecnologia avança i dona com a resultat telèfons mòbils cada cop més sofisticats. Això també fa que siguin més delicats i vulnerables. Però no patiu, us compartim alguns consells per tenir més cura d'aquests aparells tan estimats perquè pugueu oferir-los una vida útil més duradora i eficaç.


1. Apaga el mòbil de tant en tant.

A què no deixem encès el portàtil durant diverses setmanes o mesos seguits? Llavors, per quina raó ho hauríem de fer amb el nostre smartphone? L'ideal és apagar el mòbil quan anem a dormir. I si no és possible, s'hauria d'apagar almenys una vegada a la setmana durant uns quants minuts. S'ha demostrat que és beneficiós per al rendiment de l'aparell. A més, contribuirem a allargar la seva vida útil.


2. Evita les actualitzacions de software després de dues generacions.

Els fabricants de mòbils només proveeixen suport de programari per a un parell de generacions. En altres paraules, si el nostre dispositiu és molt antic, el seu sistema operatiu es queda sense suport. En alguns casos, podem actualitzar el programari encara que l'equip sigui de tres o més generacions enrere, però això no vol dir que el mòbil vagi a funcionar bé.


3. Cuida la bateria.

Hem de procurar que la bateria no arribi a nivells críticament baixos. Les conegudes com descàrregues profundes (deixar descarregar el dispositiu fins que només queda un reduït percentatge de bateria) desgasten la bateria. S'aconsella mantenir el nivell de càrrega entre el 65% i el 75%. És l'escenari ideal, però a la vida real pot ser difícil d'aconseguir. El barem més realista potser seria del 45% al 75%. Per tant, podríem dir que no és una excel·lent idea carregar del tot la bateria. I menys si ho fas amb la bateria gairebé buida, gairebé a zero.

Trucs per consumir menys bateria

· Redueix la brillantor de la pantalla al nivell mínim que et resulti còmode

· Utilitza WiFi sempre que sigui possible. I, és clar, sempre que sigui segur.

· Apaga serveis com WiFi, Bluetooth o geolocalització quan no s'estiguin utilitzant.

· Activa el bloqueig de pantalla perquè aquesta s'apagui poc temps després de deixar d'utilitzar el mòbil.

· Redueix les notificacions push de les aplicacions al mínim possible. Les notificacions push són actualitzacions a temps real.


4. Vigila amb els virus i els malware.

Encara que no és molt habitual que un smartphone s'infecti amb un virus o un malware, no hem de baixar la guàrdia. Els virus solen penetrar en el dispositiu a través d'apps malicioses. Per això, no és recomanable que ens descarreguem una aplicació que sembli sospitosa o que no sapiguem d'on prové. Si després d'instal·lar una app el nostre aparell comença a funcionar de forma estranya, el primer que hem de fer és mirar quin consum està fent l'aplicació del nostre mòbil. I, si és massa excessiu, es recomana esborrar l'app immediatament.


5. Allunya les claus i els objectes que puguin ratllar la pantalla del teu mòbil.

Les carcasses i les pantalles són les parts que més pateixen amb l'ús diari. Per evitar ratllades o altres afectacions, el millor és portar el mòbil de forma apropiada i allunyar-lo dels objectes afilats o amb formes que sobresurten. Hem de vigilar a l'hora de posar-lo a la butxaca, a la motxilla... Procurar que estigui subjecte i que quedi encaixat per evitar que vagi xocant contra altres objectes. Tampoc és recomanable portar el mòbil a la butxaca de darrere, si és molt estreta, ens pot caure o el podem xafar en asseure'ns si no recordem que el portem a la butxaca.

Altres recomanacions...


Hem d'allunyar el mòbil dels més petits. La Ley de Murphy és molt traïdora i ens diu que si alguna cosa dolenta pot passar, passarà. Per tant, si el nostre mòbil cau en mans d'unes mans inquietes (com la dels nadons), el més probable és que acabi a terra. Per descomptat, no cal dir que per protegir al màxim el mòbil, és important posar-li una funda i un protector de pantalla que encaixi amb el model.


També és important que mantinguem el mòbil allunyat del sol, les temperatures extremes (tant fredes com calentes) i l'aigua, a no ser que el mòbil sigui submergible. Així que res de deixar-lo sobre la taula de la terrassa si aquesta està exposada als rajos del sol o sobre de la tovallola, com més protegit estigui de la intempèrie, millor.


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156