• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Com allargar la vida de la nostra roba...

És important tenir cura amb la temperatura, la forma de guardar una peça i el programa de rentat que s’utilitza.


Segur que tenim algunes peces de roba que no volem que deixen d’estar dins del nostre armari. Tots tenim un jersei preferit, un pantaló de la sort, una samarreta que ens porta grans records... Amb el pas del temps i l’ús continuat, les peces de roba acaben passant a millor vida. És inevitable. Malauradament, no podem fer res per evitar la desaparició de les nostres peces preuades, però això no vol dir que no puguem emprar trucs que ens permetin alentir el seu desgast.


El primer que hem de fer si volem allargar la vida de la nostra roba és utilitzar la rentadora amb saviesa. Són molts els errors que cometem durant la utilització d’aparell i, de la majoria, segurament no en som conscients. Els consells més bàsics són: separar la roba per colors, no aplicar excessiva calor sistemàticament en les rentades de diari o seleccionar un programa erroni. En l’etiqueta de cada peça s’indica la temperatura màxima a la qual es pot rentar i el material amb la que està feta. Per tant, hauríem de procurar no barrejar diferents peces que necessitin diferents cuidats. També és important no rentar la roba si no és necessari. Hi ha ocasions en què utilitzem una peça i en treure’ns-la la posem directament a la rentadora, sense examinar si és necessari o no. En realitat, un cop ens traiem una peça, no hauríem de guardar-la directament a l’armari ni tampoc llançar-la a la cistella de la roba bruta, sinó penjar-la en un lloc airejat. Després, si la peça no està tacada i només li has donat un únic ús des de l’última vegada que la vas rentar, hauries de considerar donar-li algun ús més abans de tornar-la a netejar.


Un altre aspecte en relació amb al rentat és la vella pràctica de separar la roba segons colors. Fent això, cuidarem més de la roba i, al mateix temps, estalviarem aigua, ja que aquest costum prudent serveix per evitar sorpreses desagradables i protegeix les peces més clares.


També és ideal separar per programa segons les necessitats de cura que cada peça. A més, és important recordar que hauríem donar-li la volta als texans perquè destenyeixin menys, i a les samarretes estampades perquè no perdin el dibuix. Si dubtem amb alguna peça delicada, el millor és posar-la a la rentadora dins d’una bossa especial per rentada (o si no en tenim, una funda de coixí). D’aquesta manera, la protegim de l’erosió d’altres peces, botons, o cremalleres...LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156