• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Cristian Cortés

Com cuidar una transmissió automàticaDonada la seva comoditat, els cotxes amb canvi automàtic cada vegada ocupen una quota del mercat automobilístic més àmplia. Si tens un vehicle d'aquest tipus o estàs pensant a comprar-te un, para atenció als següents consells perquè et permetran allargar al màxim la vida de la caixa de canvis i treure-li el màxim partit possible.

Utilitza el fre de mà sempre No utilitzis la posició P com a fre de mà, fins i tot encara que aparquis en una zona plana. Si ho fas, estaràs sotmetent a la caixa de canvis a una extensió excessiva que pot derivar en avaries prematures i folgances que podem evitar. Per deixar el cotxe aparcat de manera correcta has de posar el fre de mà i després col·locar la palanca en la posició P. En la mateixa línia, és recomanable retirar la P primer i després el fre de mà quan es vagi a iniciar la marxa. Mantingues el fre trepitjat per moure la palanca Per canviar de la posició P a la D (o a la R) i viceversa és necessari tenir el fre trepitjat. El cotxe automàtic no està dissenyat per canviar de marxes en moviment i dur a terme aquesta acció sotmet a la caixa de canvis a una pressió per a la qual no està preparada. De fet, en els cotxes més moderns no podràs moure la palanca si no estàs detingut.

Les caixes automàtiques estan banyades en fluid lubrificant, per la qual cosa s'han de respectar els intervals de substitució i triar un fluid de transmissió adequat al nostre vehicle.

Canvia l'oli de la caixa de canvis Les caixes automàtiques estan banyades en fluid lubrificant, per la qual cosa s'han de respectar els intervals de substitució i triar un fluid de transmissió adequat al nostre vehicle. Això és especialment important quan es tracta de caixes de canvi de convertidor de parell o de caixes de doble embragatge banyades en oli.

Posa el punt mort en les detencions llargues Aquest consell és recomanable quan sigui una caixa automàtica tradicional, ja que mentre la marxa està engranada el convertidor de parell està fregant i, a més de salvaguardar la mecànica, es transmetran menys vibracions a l'habitacle del cotxe. En el cas que tinguis un canvi DSG és millor no utilitzar el punt mort, tret que estiguis estacionat. Tingues cura si et remolquen Si necessites que remolquin el teu cotxe la caixa del canvi ha d'estar en punt mort. En el cas d'alguns vehicles que el sistema elèctric quedi inutilitzat impossibilita llevar la marxa, per la qual cosa serà necessari que el remolqui una grua de plataforma. Arrossegar un automàtic que no estigui en punt mort pot provocar una avaria molt costosa, encara que a penes es desplaci uns metres.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156