• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Cristian Cortés

Com està afectant l'al·lèrgia a Andorra?Enguany hi ha menys al·lèrgia. Almenys, de moment. Així ho asseguren des de la Farmàcia Roser Miró i la del Fener, ja que, respecte a l’any passat, estan rebent menys clients que busquen antihistamínics. Hi ha dues raons que poden tenir un pes important en aquesta situació: l’ús de la mascareta i el fet que no s’han donat gaires nevades durant l’hivern.


Anem per parts. Una de les plantes que més al·lèrgia provoca entre la ciutadania és la gramínia. Doncs bé, si durant l’hivern es produeixen moltes nevades, les seves arrels creixen amb més força i la planta sencera es fa més gran. Si aquesta situació es dona, durant la primavera allibera més pol·len.


Quant a l’ús de la mascareta, la correlació és més òbvia. Durant els mesos més freds ja va succeir amb la grip comuna, quan els casos detectats van descendir vertiginosament gràcies a aquesta mesura de prevenció. Si es redueix l’exposició als grans de pol·len i també el temps que s’està fora de casa, el resultat no pot ser un altre.


Les vacunes contra l'al·lèrgia se subministren durant un període d'entre 3 i 5 anys amb l'objectiu d'acostumar el cos als al·lèrgens i reduir els símptomes.

Ara bé, si ets al·lèrgic, encara no pots cantar victòria. Les pluges dels darrers dies poden comportar un increment dels nivells de pol·len en l’ambient una vegada arribi el bon temps i, com no pot ser d’una altra manera, això es traduirà en ulls plorosos, mocadors a mig embrutar a dins de la butxaca i ventolins descarregats.


No obstant això, hi ha una possibilitat per intentar lidiar amb tot això: les vacunes contra l’al·lèrgia. Són unes injeccions que se subministren de manera regular per un període d’entre tres i cinc anys per a detenir o almenys reduir els atacs d’al·lèrgia. Cadascuna d’aquestes punxades conté una petita quantitat d’al·lèrgens que estimula el sistema immunitari amb l’objectiu d’acostumar el cos i, amb el temps, anar reduint els símptomes.


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156