shutterstock_227674867.jpg
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Facebook
  • Instagram
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Estefania Gracia Ruiz

Com fer sabó artesanal aromatitzatFer el teu propi sabó té nombrosos avantatges. El primer de tots és que el pots fer al teu gust. El pots aromatitzar amb el que més t'agradi i posar-li els elements que més t'atreguin. A més, el pots fer de la grandària que més et convingui i en les quantitats que desitgis. També és una bona manera de saber que porta exactament el sabó. Sense elements nocius ni ingredients que no desitgis o que la teva pell no toleri. I és que com diuen, si vols una cosa ben feta, fes-la tu mateix.


Fer sabó artesanal és molt senzill. Només has d'escollir els elements que hi vols incorporar i, en qüestió de minuts, tindràs la barreja feta. El procés d'assecatge és una mica més llarg, però només hauràs de buscar un espai ventilat on poder deixar els motlles i esperar.


De què pots fer el sabó? Taronja, canyella, roses,àloe vera, llimona, lavanda, cafè, menta, oli d'oliva, coco... Les possibilitats són infinites! A més, pots combinar diferents ingredients per crear aromes captivadors i sorprenents.


Preparació
A l'hora de fer sabó artesanal hem de tenir unes precaucions mínimes. La primera és no fer servir estris d'alumini, cal que optem pels de fusta o els de plàstic resistent. A més, hem de fer el sabó en un lloc que estigui ben ventilat i posar-nos uns guants i ulleres.

Elaboració

1. Posa l'aigua tèbia en un gibrell de plàstic dur o de fusta i a poc a poc ves tirant la sosa i movent amb un pal o cullera de fusta. Aniràs notant que la temperatura de l'aigua va pujant, pot arribar fins i tot a aconseguir els 90 °C, de manera que tingues precaució en aquest pas.


2. Has de moure bé per assegurar-te que la sosa està totalment diluïda en l'aigua i després ho deixes reposar perquè baixi la temperatura. Espera uns 30 minuts.


3. Una vegada que l'aigua està a temperatura ambient, afegeix l'oli a poc a poc i en petites quantitats mentre al mateix temps vas movent la barreja en cercles. Veuràs que a poc a poc la barreja es va tornant més densa i va prenent més cos. Segueix movent fins que vegis que va costant seguir donant voltes amb el pal i que té una consistència de natilla. Si volguessis afegir algun detall al sabó, com ara unes flors, oli essencial, argila o polpa d'àloe vera, ara seria el moment de fer-ho.


4. Amb compte, aboca la barreja en els motlles, si són de silicona millor, perquè així es desemmotlla molt fàcilment, cobreix-los amb la barreja i embolica'ls film transparent. Al cap de 48 hores ja s'haurà endurit el sabó i ja el podràs treure del motlle i tallar.


5. L'últim pas és deixar «guarir» el sabó perquè finalitzi el procés de saponificació i així la sosa sigui totalment innòcua per al seu ús. Col·loca els sabons ja tallats en una safata de reixeta i sobre un paper en un lloc sense llum directa i fresc. Cada dos dies dóna-li la volta als sabons perquè es vagin assecant de forma homogènia. Hauràs de deixar curar el sabó durant quatre setmanes abans de poder-lo utilitzar.

FOTOCLIC_LOGO.png

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156