• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Com fer un atrapasomnis a casa?Entre els objectes decoratius més sorprenents i màgics que es puguin tenir a la llar, no ha de faltar un atrapasomnis. Aquest element es remunta a l'època antiga, exactament, a la cultura indígena, i, segons els xamans d'aquests pobles, són talismans capaços d'allunyar els malsons i les males energies del nostre entorn. A més, es poden convertir en un objecte decoratiu totalment únic.


El millor de tot és que els atrapasomnis són fàcils de fer i totalment personalitzables. Només heu de pensar l'estètica i les tonalitats que voleu seguir i... Mans a l'obra!


Què es necessita?


· Un cercle de fusta o metall de la mida de la teva preferència (tingues present que com més petit sigui el cèrcol, més difícil serà teixir la malla)

· Cinta decorativa de tela o cuir per folrar dit cèrcol.

· Pinça d'estendre la roba.

· Fil encerat del color de la teva preferència.

· Tisores.

· Elements decoratius com pedreria, plomes, conques... (qualsevol element decoratiu és vàlid; és la teva feina decidir els ornaments perquè el resultat final t'agradi).


Elaboració:


1. Aplica cola sobre el cèrcol de l'atrapasomnis. Aquest és un pas important, ja que haurem d'afegir cola al llarg de l'anella perquè la cinta o tela que anem a utilitzar per folrar es quedi ben subjecta. D'aquesta forma l'atrapasomnis ens durarà més temps i serà més professional.


2. Folra el cèrcol amb la cinta per tenir la base de l'atrapasomnis.


3. Pren el cèrcol i voreja'l amb la cinta de cuir o tela que hagis escollit. En aquesta fase, és convenient embolcallar el cèrcol amb la cinta com si es tractés d'un electroimant. Al principi serà difícil aconseguir que la cinta quedi ben ajustada, però és necessari. Per començar aquest pas fes servir la pinça i amb ella subjecta el començament de la cinta. En realitzar l'embolcallat és important que abans de tancar el nus final quedin lliures uns quants centímetres de cinta. Un cop acabis d'embolicar el cèrcol del tot, les dues puntes han de fer un petit nus que servirà per penjar les plomes o els elements decoratius que prefereixis.


4. Teixeix el primer nivell de la malla de l'atrapasomnis. Agafa aproximadament quatre metres del fil que has escollit i uneix les seves puntes. El punt central que quedarà en duplicar s'ha d'enganxar a un punt des del qual penjaràs el teu atrapasomnis. Serà el punt d'inici del primer nivell de la malla.


5. Un cop fet aquest amarratge inicial, pren un dels dos caps i comença a enrotllar al voltant de l'anella a una distància regular, entre 3 i 5 centímetres cada un. Aquest primer pas estableix la base de la xarxa de teranyina i permetrà veure com serà la resta del teixit, que disminuirà progressivament cap al centre.


6. Teixeix els nivells interns de la teranyina. Amb un altre tram de fil, pots continuar fent la malla, utilitzant la base del pas anterior com a punt d'inici. És important fer nusos per assegurar la malla i evitar que tot l'entramat es desfasi danyant l'atrapasomnis. Pots aprofitar aquest pas del muntatge per incorporar comptes o pedreria en els fils. Això pot fer-se amb total llibertat i anar provant els estils que més t'agradin. Aquest procés continua nivell a nivell fins a arribar a la zona central de la malla, on pots fer un orifici de la mida que vulguis.


7. Adorna la vora de l'atrapasomnis. Ara que ja tens el teu cèrcol amb la teranyina, ja has de tenir força clar com fer un atrapasomnis fàcil. El que et falta és decorar-lo amb les plomes o els elements decoratius que hagis escollit. Per fer-ho, agafa les puntes de tela que havies deixat lliures i d'allí pots penjar pedres més grans o, si has pogut aconseguir algunes, les clàssiques plomes d'au. Les plomes de lloros i guacamais són especialment cridaneres i donen molt bon resultat. Aquestes plomes són els adorns que originalment porten els atrapasomnis, però pots incorporar altres elements com petites escultures de fusta lleugera. En aquest punt, la tècnica apropiada és assegurar primer amb el fil les plomes o els adorns, i, després, penjar el cèrcol al punt que desitgem. No intentis invertir l'ordre d'aquests últims passos perquè correràs el risc de danyar la malla.LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156