• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

COM INTEGRAR EL SISTEMA GEOTÈRMIC

Construir una casa amb energia geotèrmica no requereix grans instal·lacions, només fa falta una petita sala de màquines que, en funció de la demanda de cada cas, té unes dimensions aproximades d'1,5 x 1,5 m. També serà necessari fer perforacions al sòl.


El sistema més habitual per aprofitar la calor és la construcció de pous verticals, es poden situar a sota de l'habitatge (aprofitant que s'ha d'excavar per construir els fonaments) o també es poden instal·lar de forma superficial si es disposa de terreny suficient. Aquesta instal·lació sempre s'ha d'acompanyar d'una bomba de calor que recull la calor dels pous i la trasllada al sistema de climatització.El sistema geotèrmic és insonor i en funció del tipus d'intercanviador que s'instal·li, es recomana que porti integrat una ventilació perquè la maquinària estigui airejada i ventilada, d'aquesta manera, no es generaran olors ni gasos nocius.


D'entre totes les energies renovables, la instal·lació d'energia geotèrmica és la que requereix una major inversió inicial, per tant, és molt important avaluar la rendibilitat a mitjà i llarg termini i veure si en el nostre cas es podrà amortitzar, ja que dependrà de la instal·lació, el subsòl, la zona o la potència, entre molts altres factors.UNA CASA GEOTÈRMICA


Per norma general, el subsòl manté una temperatura constant al llarg de l'any. El que fa el sistema d'energia geotèrmica és aprofitar precisament aquesta calor constant per aconseguir una temperatura base que se sol emmagatzemar en un acumulador d'aigua. Mitjançant una font d'energia addicional (que pot ser elèctrica) s'aconsegueix la temperatura necessària per escalfar aigua i aquesta es pot aprofitar després per abastir el lavabo o la cuina o per introduir-la directament al circuit de calefacció de l'habitatge.


L'energia geotèrmica se sol produir en les zones properes als volcans, on la temperatura del subsòl és molt més alta. Tot i això, a l'hora d'aclimatar una casa no fa falta anar tan lluny, n'hi ha prou amb aprofitar la calor que s'emmagatzema al subsòl que hi ha just a sota del terreny on s'ubica l'habitatge, llavors, s'utilitza el que s'anomena com energia geotèrmica a baixa temperatura.LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156