shutterstock_227674867.jpg
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Facebook
  • Instagram
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Estefania Gracia Ruiz

Com organitzar els aliments per ingerir un àpat saludable


Sabem que l'alimentació és clau a l'hora de mantenir un cos sa i en forma. Això ho tenim ben après. Però, i si us diem que la distribució dels aliments a l'hora de menjar també influeix? No és el mateix començar per les verdures que pels carbohidrats. Els estudis nutricionals ja no tenen només en compte les quantitats que es mengen ni les calories que porta cada aliment. Cada vegada es té més present l'ordre dels aliments que s'ingereixen i la seva interacció amb altres nutrients.

Un dels descobriments que estan agafant més força és que la fruita ha de passar a ser el primer plat. O, més bé, l'entrant. Sí, com ho llegiu. Res de deixar-la per les postres. Diversos experts asseguren que gràcies al seu alt contingut en fibra, la fruita sacia el nostre apetit. Per tant, si és el primer que es menja, la ingesta posterior d'aliments es veurà significativament reduïda. A més, col·locar la fruita en el primer lloc de l'àpat evita molèsties digestives, ja que és menys probable que es produeixi la fermentació dels sucres.


Hem parlat de l'entrant, però, que passa amb el plat principal? El consell fonamental per als menjars i els sopars és que no s'han d'iniciar mai amb pasta o amb arròs perquè augmenten la glucèmia. El convenient seria un plat de verdures fresques, mixtes i triturades. Prendre-les d'aquesta manera disminueix el temps que el menjar roman a l'intestí. A més, és important que la verdura es prengui com a únic plat i no com a acompanyament. D'aquesta manera, s'intensifica la ingesta d'aquests aliments i es redueix la d'altres menys necessaris, com les proteïnes o els carbohidrats. Això sí, que aquests darrers s'hagin de prendre en menor quantitat, no vol dir que s'hagin de treure dels nostres àpats. Només és qüestió d'ingerir-los en dosis controlades.


Resumint:

1. Fruita

2. Verdures / hortalisses

3. Proteïnes / carbohidrats.

FOTOCLIC_LOGO.png

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156