• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Cristian Cortés

Conciliar tecnologia i ecologisme a la llarLa domòtica i l’aprofitament dels recursos naturals són dos dels aspectes que cada vegada es tenen en compte amb més freqüència a l’hora de construir un habitatge. L’evolució tecnològica, juntament amb la voluntat de desenvolupar i aplicar iniciatives respectuoses amb el medi ambient estan donant peu a què la construcció d’habitacles sigui cada vegada més eficient.


La domòtica està a l’ordre del dia i, gràcies a aquesta, les facilitats per aprofitar els recursos

naturals són majors. A més, una casa ecològica, a banda de respectar el medi ambient, pot ajudar a estalviar de manera significativa en les factures d’electricitat. Així doncs, aquests immobles presenten materials ecològics que milloren l’aïllament tèrmic tant de parets com de finestres, noves tecnologies per controlar el consum d’energia i activar-lo només quan sigui realment necessari i equips d’alta eficiència per obtenir una correcta climatització, com ara llums LED o finestres intel·ligents que redueixen el consum de calefacció i d’aire climatitzat.


Tot plegat contribueix a mitigar els efectes del canvi climàtic. El cost pot variar molt depenent de quina sigui la instal·lació que es faci, però el que és clar des d’un començament és que els preus s’han reduït molt si es comparen amb els de fa uns anys i els experts asseguren que la despesa que es realitzi s’amortitzarà en poc temps. En aquest sentit, l’increment del preu respecte a una vivenda convencional podria ser d’un 10%, aproximadament, però cal destacar que les despeses seran menors.


Al Principat, des de l’1 de gener de 2020 tots els edificis que es construeixen han de complir amb el requisit de tenir un consum energètic gairebé nul.

Si bé és cert que la millor opció és que l’habitatge es construeixi des d’un primer moment amb les innovacions tecnològiques pertinents i amb la capacitat de generar energia aprofitant els recursos naturals del medi, també es pot anar transformant a poc a poc un domicili convencional amb la instal·lació de domòtica o softwares capaços, entre altres coses, de detectar quan un electrodomèstic estan consumint més energia de la necessària.


La llei d’impuls i transició energètica a Andorra


Al Principat, des de l’1 de gener de 2020 tots els edificis que es construeixen han de complir amb el requisit de tenir un consum energètic gairebé nul. En la mateixa línia, totes les ampliacions, reformes o rehabilitacions han de complir amb els requisits d’eficiència energètica establerts a la llei. No és d’estranyar doncs que la tecnologia prengui part per arribar a aquests objectius i que cada vegada siguin més populars les cases prefabricades, les quals poden ser perfectament autosuficients amb els recursos naturals.

A més, tots els edificis i les seves unitats individuals compten amb un tipus de certificació energètica. Una etiqueta que aporta informació i transparència al mercat immobiliari andorrà. Petits passos per a un futur millor...encara que la problemàtica dels preus a l’hora de comprar o llogar un habitatge segueix preocupant més a la població.


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156