• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

De la venda tradicional al consum empàticLes grans marques ja no es limiten només a vendre un producte o servei. Els consumidors han canviat i el seu desig de compra va molt més enllà de si el producte és atractiu o de si el packaging és innovador.


Segons diversos estudis, a l'hora d'adquirir o recomanar alguna cosa, els consumidors actuals també tenen en consideració la filosofia i els valors de l'empresa que està oferint els productes o serveis. Tenint aquest fet present, cada vegada més marques estan apostant per la transparència i per focalitzar les seves campanyes de comunicació i màrqueting en la personalitat i ànima de l'empresa. Fins ara, els sentiments es relacionaven amb els éssers vius. Trist, alegre, modern, ecològic... Són adjectius i valors que de normal no atribuiríem a una marca o empresa inanimada. Però el cert és que cada vegada s'està dotant de més personalitat als negocis i se'ls està classificant segons les seves accions, emocions i comportaments.

Voleu exemples?

Les marques de cervesa van molt més enllà de vendre les seves begudes fetes amb civada. Cada vegada se centren més a vendre felicitat, moments de relax, gammes ecològiques, estima pel medi ambient que els envolta i els permet collir els ingredients que contenen les seves cerveses... I és que l'objectiu actual és connectar amb els usuaris i apropar-se al públic que comparteix els mateixos valors que la teva marca.


El mateix passa amb les empreses del sector esportiu. Les botigues de roba i complement d'esport ja no es limiten a vendre productes còmodes i flexibles. També aposten pel foment de l'esport i l'activitat física. Les seves campanyes mostren molt més que un producte en concret, incentiven la germanor, l'esforç, el treball en equip, l'esperit de superació... I les agències de viatge? El mateix. Complementen la seva comunicació amb valors que apostin per la multicultura, la cura del planeta, l'estima cap a tots els destins i els seus habitants...


El cas és que no només les grans marques s'estan enfocant en aquesta exaltació dels valors i les aptituds empresarials. Els petits negocis també s'estan centrant en aquesta connexió amb els usuaris i consumidors. I és que està demostrat que la millor manera d'arribar a un públic és establint-hi un lligam. Ja sigui a través d'un sentiment compartit, d'un gust que coincideix o d'una mateixa filosofia de vida, la clau està a anar més enllà de l'estètica i arribar a la part menys racional del cervell per crear una empatia amb el client i fidelitzar-lo.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156