• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

DIGUES ADÉU A LES PARETS DESPERFECTESSi vols reparar les esquerdes i els forats de forma senzilla i ràpida, el primer que has de fer és tenir clar quin tipus de paret vols arreglar i quins materials pots utilitzar.

La humitat, el pas del temps o les reparacions mal aplicades fan que les parets de casa s’esquerdin i es deteriorin. Aquests desperfectes es poden solucionar de forma senzilla i, si no es tracta d’una afectació molt gran, ho podem arreglar nosaltres mateixos.


El primer pas és saber quin tipus de material convé més per arreglar uns o altres espais, ja que cada paret té una composició i un tractament diferent. Per exemple, per les parets de guix, cal utilitzar el mateix material i del mateix color. Si la paret té un forat o està esquinçada, hem de posar una primera capa del material. Hem de tenir en compte que el guix s’encongeix just abans d’assecar-se per complet, per tant, abans de finalitzar, és convenient que apliquem una segona capa. Una vegada que aquesta darrera capa s’hagi assecat, ja podem polir la superfície amb una llima per allisar-la.


Per arreglar les parets de ciment, cal tenir present que no s’ha d’aplicar mai ciment humit directament al forat. Si es fa això, el ciment regalimarà cap a fora i ho empastifarà tot. Per tant, abans d’abocar el ciment sobre la superfície que vulguem tapar, s’ha d’aconseguir alguna cosa que pugui sostenir el ciment sobre si mateix mentre s’asseca per dins. Es pot utilitzar, per exemple, una malla metàl·lica, ja que aquesta pot entrar fàcilment al forat sense obstruir el flux del ciment fresc. Un cop tenim aquest objecte que actua a manera de barrera, s’han d’anar aplicant diferents capes. Sempre hem d’esperar que s’assequi l’última capa que hem col·locat per poder-hi posar una altra a sobre.


Si el forat es troba en una paret de fusta, és més complicat d’arreglar, però no impossible. El principal problema és que existeixen relativament pocs materials que imiten la textura i aparença de la fusta. Tot i això, n’hi ha alguns que ho aconsegueixen, com la massilla de fusta estàndard. S’aplica de la mateixa manera que el ciment, amb dues capes i polint posteriorment la superfície. La diferència és que amb la massilla no és necessari esperar que s’assequi la primera capa per tornar-hi a aplicar una segona.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156