• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

EL BALL, DIVERSSIÓ I SALUT


El ball és passió. Ens ajuda a exaltar la nostra alegria quan estem contents i a contenir la nostra tristesa quan estem decaiguts. Tothom, qui més qui menys, ha ballat en alguna ocasió de la seva vida. Hi ha qui sense el ball no pot viure, qui aprofita els moments de disbauxa i oci per moure l’esquelet i qui només s’atreveix a bellugar els peus en ocasions excepcionals... Sigui quin sigui el teu cas, està comprovat que el ball aporta molts beneficis físics i mentals.


Ballant es desperten emocions i fantasies a través del moviment, el que facilita l’expressió de sensacions, emocions, sentiments i estats d’ànim de forma natural i desinhibida. D’aquesta manera, podem connectar amb nosaltres mateixos i amb les emocions que reprimim, com la ràbia i la ira, o l’ansietat i l’angoixa, que ballant poden canalitzar-se de forma saludable i garantint un control emocional en el dia a dia. A més, el ball és una forma d’expressió creativa que ajuda a connectar amb un mateix, potenciant i fomentant l’espontaneïtat i la creativitat que portem dins.


El ball és una activitat social que ens proporciona moltes oportunitats de relacionar-nos amb altres persones


Està clar que ballar és una activitat social que ens proporciona moltes oportunitats de relacionar-nos amb altres persones. Assistir a classes de ball pot millorar les relacions interpersonals, ja que és un punt de trobada per fer amics i millorar el desenvolupament d’habilitats socials. En relació amb aquesta socialització, trobem que està demostrat que mantenir bons llaços afectius i socialitzar-se amb persones contribueix a augmentar l’autoestima i les actituds positives cap a un mateix i els altres. Per tant, assistir a classes de ball és un excel·lent mètode per vèncer la timidesa i ajuda a perdre la por de fer “el ridícul”, ja que, per exemple, una caiguda mentre balles és un error típic que tots els ballarins han tingut alguna vegada i que no és vist com un motiu pel qual avergonyir-se. Una altra de les formes en les quals també ajuda a millorar la seguretat en un mateix és que cada vegada que s’aconsegueix el domini d’un nou pas de ball, la persona experimenta un augment de la confiança i cada assoliment que aconsegueix reforça positivament l’autoconcepte traslladant la confiança en un mateix a altres.Alhora, ballar suposa una distracció agradable i relaxant que fa gaudir a pràcticament tothom, per això el més probable és que si observem a una persona ballant, segurament trobarem un somriure a la seva cara. En suposar una distracció, ajuda a mantenir la ment descentrada dels problemes i preocupacions que la inunden i facilita que deixem de pensar en clau negativa, reduint així els estats de tensió i estrès per obtenir sensacions plenes de benestar. També ajuda a canalitzar l’adrenalina i a induir l’alegria, augmentant la vitalitat, la motivació i la il·lusió per la vida, fent que els balladors siguin persones més positives.


Ballant es desperten emocions i fantasies a través del moviment, el que facilita l’expressió de sensacions, emocions, sentiments i estats d’ànim de forma natural i desinhibida.


Finalment, trobem que el ball requereix memoritzar els passos i treballar la coordinació. Per tant, ens obliga a concentrar-nos i mantenir una atenció de forma sostinguda. Tot això en conjunt proporciona desafiaments mentals que són clau per al manteniment de l’agilitat mental i la salut cerebral. Una de les finalitats de la intel·ligència humana és la presa de decisions. Mentre es balla, s’han de prendre decisions ràpides contínuament i en moltes ocasions no serveix recórrer a un patró d’acció fix preestablert, com succeeix quan realitzem altres activitats físiques com córrer, anar en bici o nedar. D’aquesta manera, a l’estar ballant, el cervell ha de “reinventar-se” contínuament i fer ús de la plasticitat cerebral. Això provoca que les neurones estiguin molt actives.


BENEFICIS FÍSICS


El cervell o les relacions socials no són els únics que surten beneficiats del ball. Moure l’esquelet també té molts avantatges pel nostre cos. La dansa té efectes similars als de caminar o muntar en bicicleta per a la salut cardiovascular. Les malalties de cor poden ser previngudes i tractades de manera complementària amb una mica de ball. Assessora’t amb un professional perquè sàpigues quin tipus de ball pots practicar i quines precaucions has de tenir. D’altra banda, l’activitat física ajuda a prevenir l’osteoporosi i l’artritis. Amb el pas dels anys, es poden presentar dificultats per absorbir el calci, de manera que les articulacions perden la seva lubricació natural. Ballar habitualment t’ajuda a mantenir més saludable. A més, els moviments que fas al ballar milloren la circulació de la sang i fomenten la crema de calories. Depenent de la intensitat i el tipus de ball que triïs, pots perdre de cinc a deu calories per minut. Complementa l’exercici amb una dieta adequada recomanada pel teu metge o nutricionista.

Tanmateix, la dansa contribueix al control dels lípids en la sang: augmenta el que anomenen el colesterol bo i redueix el colesterol dolent. Les persones amb diabetis també es beneficien perquè aquesta permet controlar els nivells de sucre en la sang. Finalment, trobem que quan es balla s’alliberen en el teu organisme quantitats majors de dopamina, l’hormona “de la felicitat” que et fa sentir millor. Necessites més motius per ballar?


L’Escola de Danses Urbanes T.C. ofereix 10 tipus de ball urbà amb 10 professors de renom diferents. Disposa de classes per a tots els nivells i realitza càstings on s’escullen els millors ballarins per formar grups i assistir a competicions. L’entitat disposa d’una formació titulada i reconeguda per la UNESCO. Entre els balls urbans que realitza l’escola trobem: el funky, el voguing, el waacking, el dancehall, el sexy style, el contemporani, l’old school, el new style, l’afro i el comercial.LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156