• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

EL CHESTER, UN SÍMBOL HISTÒRIC

El sofà Chester és un símbol emblemàtic de l’estil clàssic anglès. El seu origen data del s.XIX, quan s’utilitzava per ambientar clubs socials londinencs exclusius i de l’alta classe. Dècades després, va passar a introduir-se en les cases com a moble de decoració per excel·lència.


Hi ha diverses històries que expliquen l’origen d’aquest tipus de sofà. La més coneguda és que durant el s.IV, el comte de Chesterfield, Philip Dormer Stanhope, va encarregar a un ebenista local que realitzés un sofà dur i robust, amb els braços i el suport a la mateixa alçada perquè els qui s’assaguessin ho haguessin de fer amb l’esquena recta. El compte va fer aquesta petició després de veure que les butaques i els sofàs que hi havia fins llavors no permetien al seu personal mantenir la postura erecta, i això deslluïa els seus uniformes.


Vist l’èxit del sofà, es va començar a utilitzar en clubs exclusius, on només deixaven entrar als homes. La postura recta els permetia guardar la classe mentre prenien una copa i feia que el seu vestit no es veiés arrugat.


Al principi, el sofà només es feia de pell, per tant, els models eren molts semblants i tots tenien tonalitats fosques. Però amb el temps, els dissenys i els materials han anat evolucionant. Ara en podem trobar de tots els colors i teixits. Fins i tot, n’hi ha que combinen diferents tonalitats i materials. Això sí, l’estètica no varia mai, el sofà sempre és de dues places i amb els braços i el suport de l’esquena a la mateixa alçada.LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156