• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

EL COTÓ NO ENGANYA

Us presentem alguns trucs de neteja que us faran la vida més planera i us ajudaran a mantenir la llar impecable sense gastar masses diners ni invertir més temps del necessari.1. Pasta de dents per netejar ulleres i parets.

Et semblarà estrany que la pasta de dents serveixi per netejar i no per embrutar, però així és. Aquest producte s’ha tornat de fet indispensable per a les netejadores professionals. A més de treure la brutícia de les teves dents, la pasta també és molt eficaç per netejar les ulleres: només has de posar una mica de pasta dental sobre els vidres, fer massatges i passar-los per aigua per treure les restes. Després, els seques amb un drap, ¡I com noves! Aquest truc també és aplicable a l’espill del bany: si li dónes una capeta de dentífric evitaràs que s’enteli quan et dutxis. La pasta també pot servir per netejar metalls. Ja n’hi ha prou de netejar les teves joies preferides amb productes cars. Si apliques una mica de pasta de dents sobre l’objecte i fregues amb un drap humit, llevaràs tots els residus com per art de màgia. Finalment, pots emprar la pasta per netejar parets: una petita dosi de dentífric en un raspall i un drap és tot el que necessites per treure les taques de les teves parets.


2. Bicarbonat de sodi per netejar el sofà

Si has vessat una beguda al sofà o el teu gos ha deixat totes les seves petjades sobre ell, no pateixis: el bicarbonat de sodi és la teva solució. Es tracta d’un compost sòlid cristal·lí de color blanc que es pot adquirir a qualsevol supermercat o botiga i a molt baix cost (aproximadament uns 3 euros). És un producte molt útil per a la neteja domèstica gràcies al seu poder abrasiu i desodorant. Desinfecta i elimina les males olors de les superfícies. Pots utilitzar-lo barrejat amb aigua per netejar el sofà, el sòl i les taques resistents que trobis en plats, roba... És molt bo absorbint el greix.


3. Fulla d’afaitar per eliminar taques de pintura

Has pintat teva casa recentment i, sense voler, has esquitxat amb pintura algun moble o les finestres? No facis servir cap producte abrasiu per intentar llevar-les. El millor, segons els experts, és utilitzar la fulla d’afaitar. Col·loca-la en un angle de 45 graus, aplica una mica de pressió i raspa. Les gotes de pintura desapareixeran sense malmetre les superfícies.4. Netejar de tot amb patates

Les patates estan molt bones i combinen amb qualsevol plat, però el que no sabies és que també serveixen per netejar nombroses coses de la casa. Un exemple és el ratllador. Reconeguem-ho, a tots ens fa una mandra horrible netejar el ratllador després d’utilitzar-lo. ¿Conseqüència? Les restes de llimona o formatge es queden enganxats i secs. Abans que ens quedem sense fregall o sense mans, el millor és agafar una patata crua i ratllar amb l’estri. El deixaràs com nou. La patata també és molt útil per netejar miralls. Parteix una patata crua pel mig i frega-la sobre la superfície de l’espill. Després, passa un drap amb vinagre blanc, eixuga’l amb un altre drap i... Vualá! Un altre element que pots netejar amb aquest aliment són les rajoles. Si el sòl de la teva cuina o bany ha perdut la brillantor, hi ha un truc d’expert que pots utilitzar: cou patates i fes servir l’aigua per fregar les rajoles. Però això no és tot. També pots netejar el forn i les cassoles. Pela unes quantes patates i no llencis la pell, ja que et servirà per netejar les parets del forn. Has de deixar-les en una safata i encendre l’electrodomèstic. Els vapors que emanaran estovaran les restes de les parets. Després, simplement passa un drap humit i llest. La patata pelada la podràs fer servir per netejar les zones negres de les cassoles d’acer inoxidable. Només has de fregar i després esbandir. Finalment, pots utilitzar la patata per netejar les sabates: si de sobte t’has quedat sense betum i tens el calçat de cuir molt brut, agafa una patata, parteix-la per la meitat i frega sobre el cuir. Després passa un drap i ja estarà, com nous.


5. Coca-Cola per netejar el terra greixós

Si has vessat oli o greix a terra, només has d’abocar una mica de Coca-Cola sobre les taques. L’àcid fosfòric d’aquesta beguda gasosa desfarà les taques. També serveix per netejar altre tipus de taques, com les de bolígraf i les de sang. A més, podràs deixar com a noves les teves olles, teteres (bull Coca-Cola a dins) i el teu inodor (aboca per les parets i deixa actuar una hora, després renta una mica per eliminar les restes).LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156