• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

El dia dels pelutsAvui és el Dia Mundial del Gos! Des de l'any 2004, cada 21 de juliol es commemora la presència dels nostres amics peluts i se li dediquen diferents activitats i reconeixements. A hores d'ara es desconeix el fet que va motivar la creació d'aquesta festivitat mundial, tot i això, s'especula que va ser motivat per la immensa representació que tenen aquests animals en el dia a dia dels humans.


Es calcula que actualment hi ha al voltant de 300 milions de gossos en tot el món. Alguns molt grans, altres petitíssims... Però tots molt afectuosos i disposats a servir als seus companys humans de formes inimaginables. Avui dia comptem amb gossos policies, gossos bombers, gossos pigalls, gossos de companyia i, per descomptat, gossos que són el boom a Instagram i que posen per a les selfies.


Conscienciació

La intenció del Dia Mundial del Gos no és només recordar-nos a un dels millors amics de la nostra infància i potser, el nostre millor amic actual. També és conscienciar a les persones sobre la immensa quantitat de gossets que són abandonats a la seva sort o que encara estan a l'espera d'una família que els vulgui en alguna gossera o refugi.


Com celebrar el dia


Està clar que no hi ha una única manera de celebrar aquest dia, molts amants dels cans aprofiten per fotografiar el membre més pelut de la família i etiquetar amb els hashtags #DiaMundialdelPerro #DiadelPerro. Altres prefereixen realitzar activitats d'esplai que saben que agraden a la seva mascota, com sortir al parc, córrer per la platja o tirar-se tot el dia al llit amb l'aire condicionat al fred màxim.


Durant aquesta festivitat algunes organitzacions de rescat d'animals també fan jornades de vacunació, castració, esterilització i adopció de gossos totalment gratis. A escala personal es pot optar per fer de voluntari en algun centre d'acollida per passejar-los, cuidar-los... La veritat és que no importa com es decideixi passar el Dia del Gos. L'important és ser conscient que el gos no és una joguina, és un ésser viu i un dels millors companys de vida que podem tenir. Per tant, cal ser molt responsable a l'hora de tenir un gos.LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156