• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

El suro, el nou aliat de les decoracions i els revestiments naturals


L'arquitectura i l'interiorisme s'estan desplaçant cada vegada més cap a les tècniques i els estils naturals. L'aposta per les construccions ecològiques i autosostenibles és cada vegada més extensa i només fa que anar en augment. I no tan sols això, sinó que també s'està colant en l'interior de moltes llars i s'està convertint en tot un reclam en la decoració i la construcció d'interiors.


A l'hora d'alçar una construcció o espai ecològic podem utilitzar diferents materials naturals, però n'hi ha un que, gràcies a la seva versalitat i resistència, s'ha convertit en la joia de la corona; el suro. Reuneix totes les característiques i beneficis que es busca en l'arquitectura natural, i és que la seva impermeabilitat i flexibilitat robusta són alguns dels punts forts d'aquest nou descobriment decoratiu. A més, la possibilitat de moldejar-lo com convingui i la seva capacitat d'esmorteir els sorolls el converteixen en tot un reclam. Tampoc podem oblidar que és un excel·lent aïllant tèrmic i té propietats antivibratòries.



La manera més eficaç d'incorporar el suro en la decoració de la llar és a través del revestiment de parets, terres o sostres. Això no significa cobrir la superfície amb una placa llisa i aborrida de suro. No. Es tracta d'aportar una estètica única a l'espai a través de relleus 3D, formes que sobresurten, patrons geomètrics... La veritat és que existeixen desenes de combinacions i acabats. Només cal trobar el que més encaixi amb l'espai que es vol modernitzar.



Decoracions i revestimients amb suro a Andorra


A Andorra només hi ha una empresa que treballa el suro en totes les seves vessants i que ofereix decoracions o revestiments de superfícies en suro de gran qualitat. Es tracta de Corktech. El negoci s'ubica al Pas de la Casa i presenta veritables obres d'art fetes amb aquest material natural. Hi podem trobar un ampli ventall d'objectes decoratius i quotidians (mobles, complements, bosses de mà, sabates, coberteria, vaixella...) però, sense dubte, el seu servei estrella és la creació de revestiments per a parets, terres o sostres. Elabora dissenys personalitzats que encaixen a la perfecció amb qualsevol espai, Sigui per a un local comercial, un restaurant, una llar...

Per oferir la màxima qualitat, Corcktech només utilitza suro de les branques (falca) per a la fabricació de grànuls de suro. D'aquesta manera, el procés d'obtenció és 100% natural i en cap moment s'afegeixen additius ni altres components nocius.


El procés d'elaboració consisteix a injectar vapor d'aigua a través de pèl·lets que s'expandeixen i s'aglomeren amb la resina del propi suro. Aquesta "cocció" també li dóna al suro resultant un color fosc, com la xocolata. Durant la producció de vapor s'utilitza biomassa, que s'obté en el fresat i neteja de la falca, i això és el que la converteix en una producció veritablement ecològica i sense desperdici, amb un 95% d'autosuficiència energètica.


corkteck2020@gmail.com

+376 652 187

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156