shutterstock_227674867.jpg
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Facebook
  • Instagram
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • socialcomandorra

Els autònoms podran acollir-se a la prestació per poder cuidar els fills menors de 14 anys


SFGA/CEsteveEl Govern ha presentat el Projecte de llei de mesures excepcionals i urgents, en matèria processal i administrativa, per la situació d'emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2.


El projecte estableix que els autònoms, de la mateixa manera que els assalariats, poden rebre una prestació de 1.083 euros per fer-se càrrec dels fills menors de 14 anys o amb discapacitat mentre els centres educatius i de lleure extraescolar no duguin a terme l'activitat amb normalitat. Poden rebre aquesta prestació les famílies on els dos progenitors estiguin en la mateixa situació o sigui una família monoparental. A més, no poden tenir cap familiar fins a segon grau de consanguinitat que en pugui tenir cura raonable. En el cas dels avis, si presenten un certificat mèdic que així ho acredita poden inhibir-se. L'ajuda no és acumulable a altres prestacions. Per tant, si ja es disposa d'una ajuda per suspensió o reducció significativa de l'activitat i els treballadors que puguin realitzar teletreball.


Un altre aspecte que recull el projecte és que s'amplia la possibilitat d'acollir-se a una prestació mensual a tot l'espectre de cotitzacions dels treballadors per compte propi. Per tant, s'inclouen els que cotitzen d'acord la base del 125 i el 137,5%. També poden acollir-s'hi (amb una prestació equivalent a la de la base de cotització del 25%) les persones que hagin iniciat una activitat per compte propi entre l'1 i el 13 de març del 2020 i els que s'acullen al règim especial de l'article 223 de la Llei de la Seguretat Social. Aquesta mesura és de caràcter retroactiu.


D'altra banda, el Projecte de llei preveu que els negocis que van suspendre la seva activitat de manera voluntària (sense una obligació decretada) poden mantenir la reducció al 100% dels lloguers dels locals comercials fins que es decreti la fi de la situació d'emergència sanitària. Arribats a aquest punt, els locals comercials tancats per voluntat queden sotmesos a la represa progressiva de la renda d'acord amb el segon paquet de mesures urgents ja aprovat pel Consell General fa unes setmanes.Reducció dels salaris d'alguns integrants de l'Executiu


El Govern ha elaborat un projecte de llei de mesures de racionalització econòmica i de recursos humans del sector públic i de reducció salarial dels càrrecs electes i de lliure designació de les entitats públiques.


El projecte estableix una rebaixa de com a mínim el 10% i de com a màxim el 20% sobre les retribucions de diferents integrants de l'Executiu. En aquest sentit, ja s'ha decidit reduir la retribució del cap de Govern en un 20% i en un 15% la dels ministres, secretaris d'Estat, secretària general del Govern, cap de Gabinet del cap de Govern, cap de protocol i ambaixadors. En el cas dels ambaixadors no residents, la rebaixa serà del 10%.


El projecte també preveu una reducció salarial de tots els càrrecs de lliure designació, assessors i personal de relació especial que treballin en les administracions públiques o entitats sota la direcció del Govern, parapúbliques i en la resta d'organismes públiques participats majoritàriament per l'Executiu. Concretament, es fixa una reducció del 10% sobre la totalitat de les retribucions mensuals brutes iguals o superiors a 4.000 euros; del 15% en salaris iguals o superiors a 5.000 euros; i del 20% sobre les retribucions iguals o superiors a 6.000 euros.

FOTOCLIC_LOGO.png

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156