• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • socialcomandorra

Els centres educatius obren per recollir material, fer entrevistes i realitzar avaluacions puntuals


FGA/JAViladot


Comença la primera part de la fase 3 de desescalada. Entre els espais que des d'avui poden reobrir les seves portes es troben els centres educatius, que permetran l'accés a les instal·lacions per recollir material o per fer determinades accions, com realitzar entrevistes presencials amb l'alumnat o la seva família (màxim cinc persones) o activitats d'avaluació de manera puntual per qualificar els resultats dels alumnes i prendre decisions sobre la seva orientació amb la finalment tancar el curs acadèmic. En cap cas, es preveu el retorn de l'activitat lectiva de forma presencial. Fins a nou avís, s'haurà de continuar fent de forma telemàtica.


La reobertura parcial està permesa per als centres escolars públics i privats de maternal, primera ensenyança, segona ensenyança, batxillerat i formació professional. També queden inclosos els centres d'ensenyament superior públics i privats i l'Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM).


A mesura que es reprengui l'activitat econòmica, es podran anar reactivant les pràctiques formatives dels alumnes dels diferents centres educatius a les empreses, entitats o despatxos que estiguin oberts, sempre que hi hagi un acord previ i amb el compromís de garantir el compliment de les mesures higièniques i sanitàries.


Per realitzar les activitats descrites, és obligatori la utilització de la mascareta per accedir al centre, cal mantenir una distància de seguretat entre persones de com a mínim dos metres, es limita la capacitat a un terç de la cabuda màxima dels espais i les aules i cal disposar en tots els espais i aules de gels hidroalcohòlics per rentar-se les mans.


El 9,44% de la població ha generat anticossos de la COVID-19


La primera fase dels tests que s'estan fent a la societat mostra que el 9,44% de la població ha generat anticossos de la COVID-19. En total, s'han realitzat 69.661 tests. L'afectació ha estat més elevada en el sector dels sanitaris, degut, sobretot, a la seva exposició diària al virus.


A partir d'avui es començaran a fer els tests de la segona volta. En relació amb aquesta segona tongada, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, destaca que és molt important realitzar-se el test, ja que permet detectar l'evolució de la malaltia i detectar el període on la persona és asimptomàtica. A més, la segona prova permet, encara més, augmentar l'alta sensibilitat dels testos i definir millor l'afectació real del coronavirus SARS-CoV-2 a tota la població. Així, els resultats globals de les dues proves "permetran tenir dades més completes de la situació epidemiològica de la població".


D'altra banda, el ministre informa que el Govern ha contactat a 1.109 persones amb permís de treball fronterer perquè es realitzin prova. Aquells amb qui no s'ha pogut contactar poden trucar al telèfon +376 875 610 per demanar cita. A més, Benazeth a remarcat que les persones que no s'hagin fet el test a la primera volta i vulguin entrar a l'estudi cal que contactin amb el seu comú. Així, es faran el primer test en la segona volta; i el segon test en un punt que s'habilitarà quan hagi finalitzat tota l'operativa.


Les xifres


Actualment hi ha 108 casos actius per coronavirus al país. D'aquests, 12 estan ingressades a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell (10 a planta i 2 a la Unitat de Cures Intensives) i la resta romanen aïllades. A més, hi ha 604 recuperats i les defuncions es mantenen en 49. Des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut 761 casos confirmats de coronavirus al Principat.


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156