• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Els colors en el món del màrqueting i la comunicacióConeixeu l'expressió "Per a gustos, colors"? Doncs en el món empresarial hauria de ser: "Per a marques, colors". I és que en el sector del màrqueting i la comunicació no només es tenen en consideració els textos o les imatges, els colors que envolten a cada campanya comunicativa, cada imatge de marca, cada logotip... tenen una funció i desenvolupen unes sensacions. Per això, abans d'escollir un color per a la nostra empresa, marca o producte, és important que coneguem el significat de cadascuna de les tonalitats cromàtiques.


BLANC

S'associa a la puresa més extrema. S'utilitza en espais o negocis on es vol transmetre neteja, tranquil·litat, pau, pulcritud... Per això el veiem tant en hospitals, centres sanitaris, farmàcies...


BLAU

Desperta confiança. Per aquest motiu, el veiem molt en bancs, entitats d'assegurances, tecnologies... També és sinònim de simpatia, professionalitat i llibertat.


VERMELL

És un dels colors més intensos emocionalment parlant. S'utilitza per cridar l'atenció i es relaciona molt amb la passió. Transmet energia i molta força. Per tant, és molt adient per a empreses de cotxes, motos, begudes energètiques, esport de risc... També pot despertar perill, agressivitat o dinamisme.


TARONJA

És un color molt vital associat a la joventut i la diversió. S'utilitza per transmetre una identitat dinàmica, divertida, alegre, despreocupada i amb un enfocament juvenil.


GROC

Simbolitza felicitat, diversió i empatia. És un color que ens recorda a la llum del sol i, per això, estimula la nostra ment, el cos i les emocions. Serveix per cridar l'atenció i denotaintel·ligència, força, creativitat, concentració i optimisme.


VERD

Transmet calma, vida i salut. S'associa molt a la naturalesa i al benestar. Per això, el veiem en productes mèdics, jardineria... També es vincula a l'harmonia, el creixement, l'esperança i la relaxació.


ROSA

Les sensacions que desperta són semblants a les del color vermell: força, passió... Tot i això, depenent el context, també es pot vincular a emocions de delicadesa, fantasia, dolçor, innocència... Culturalment, s'ha associat molt a marques que tenen un públic femení.


NEGRE

Té connotacions ambigües, pot relacionar-se amb sentiments negatius, com la mort, però també expressa autoritat, fortalesa, elegància i formalitat.


GRIS

És un dels colors més neutrals. Transmet autoritat, respecte, estabilitat, sobrietat, tenacitat, tranquil·litat... S'associa molt amb marques tecnològiques o relacionades amb el món del motor.LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156