• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • socialcomandorra

Els cotxes elèctrics, evolució o interès?

Estàs pensant a comprar-te un cotxe elèctric? Has sentit que contaminen menys, tenen més beneficis fiscals i pots aparcar gairebé on vulguis? Vigila, perquè no és or tot el que lluu. Davant el creixement de les vendes dels cotxes elèctrics, sorgeixen investigacions per comprovar si de veritat són més o menys contaminants que els cotxes de motor tradicional i quins interessos s'hi poden amagar al darrere.Alternativa o problema?


Hem d'assimilar que l'arribada dels cotxes elèctrics a les nostres vides és una cosa imparable. Mentre els puristes s'eixuguen les llàgrimes, els que abracen les noves tecnologies ho celebren i estan d'enhorabona. La recerca d'alternatives per als caducs i contaminants combustibles fòssils ja és una realitat i l'electricitat sembla ser la via escollida per la majoria de fabricants.


L'energia que mou un cotxe elèctric és compensada amb l'aparent caràcter ecològic d'aquests vehicles, però, de veritat són els cotxes elèctrics més nets que els convencionals dièsel i gasolina?


Amb la informació que se'ns dona actualment queda recalcat amb majúscules que el cotxe elèctric és ecològic i cent per cent sostenible. En l'àmbit de combustible potser sí, però si ens fixem en les bateries de liti, que són les empleades en els vehicles elèctrics, trobem que són de tot menys respectuoses amb el medi ambient, ja que no es poden reciclar. A més, la seva fabricació és molt costosa i genera residus molt nocius pel planeta. Amb tot, cal pensar que la devoció que s'està mostrant per aquest tipus d'automòbil potser no és tan positiva com ens volen fer pensar.Un altre punt a tenir present és la relació causa-efecte que es produeix entre la Unió Europea (UE) i els fabricants d'automoció. A partir d'aquest any, la UE ha posat un límit d'emissions de CO2 (95g/km). Penalitzarà amb una sanció administrativa a totes aquelles empreses que, un cop venut tots els models de l'any en curs, superin dit llindar. L'efecte ha donat com a resposta que totes les marques de cotxes es posin a la davantera en la fabricació de vehicles híbrids i elèctrics, ja no potser per un tema ecològic sinó també econòmic.


En aquest cas, hem de ser extremadament prudents a l'hora de donar per bons uns o altres estudis, ja que la majoria obeeixen a potentíssims "lobbies" d'interessos, uns a favor de la indústria elèctrica i tots els diners satèl·lit que mou, i altres, a favor de la indústria ja establerta dels combustibles fòssils per no perdre la posició privilegiada que tenen i no volen deixar de tenir.


Trobem companyies pioneres, com Elon Musk (Tesla, Inc), i grups tan potents i amb tanta influència, com Grup Ford i Grup Volkswagen, que tenen el poder de crear i manegar la nova normalitat tecnològica i social a la qual estem exposats les 24 hores del dia.Davant de tot el comentat, us plantegem algunes preguntes:


- Els cotxes elèctrics aporten benefici per a la població o desafecció? - L'automoció elèctrica forma part d'una mentalitat constructiva i global per a l'eficiència energètica o simplement s'han construït com a interès propi de les companyies? - Ens estem dirigint a una evolució tecnològica saludable? - I la més important, estem fent el correcte?

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156