• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Cristian Cortés

Els cotxes més fiables del mercatUna de les característiques que més es valoren a l'hora de triar vehicle és la fiabilitat d'aquest. Contra menys passi pel mecànic el nostre cotxe, més diners estalviarem i més satisfets estarem amb la compra de l'utilitari, però... Quines són les marques més fiables? Existeixen diversos estudis que parlen d'això després d'haver analitzat detalladament el mercat. Consumer Reports, una organització independent nord-americana que valora productes, va analitzar el mercat estatunidenc per a elaborar un informe basat en l'experiència de 329.000 propietaris. Els resultats van donar com a vencedora a la marca Mazda, i li van seguir Toyota, Lexus, Buick, Honda, Hyundai, Ram, Subaru, Porsche i Dogde. Quant als models concrets, el

Toyota Prius, el Lexus NX i el Buick Encore són els caps de llista.

Respecte a les marques, l'OCU assenyala que l'Honda Jazz 1.2 és el cotxe més fiable, seguit del Mazda 2 1.3 i el Renault Modus 1.1.

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) també publica estudis d'aquest tipus. En aquest cas, els resultats es desprenen d'una enquesta realitzada a més de 40.000 conductors europeus i es van elaborar dos rànquings: marques fiables i satisfacció dels usuaris. Així doncs, les marques més fiables per ordre descendent són Lexus, Porsche, Toyota, Daihatsu, Honda, Audi, Subaru, Suzuki, Bmw i Mitsubishi. Pel que fa al de satisfacció, hi ha petites variacions. La llista queda de tal manera: Porsche, Tesla, Lexus, Jaguar, Subaru, Volvo, Bmw, Honda, Audi i Mazda. Respecte a les marques, l'OCU assenyala que l'Honda Jazz 1.2 és el cotxe més fiable, seguit del Mazda 2 1.3 i el Renault Modus 1.1. Completen la llista el Volkswagen Polo, el Renault Twingo, el Seat Exeo, el Ford Focus i diversos models de Toyota (Yaris, Auris, Prius i Vers). Finalment, cal destacar també l'Informe Dekra encara que sigui del 2017, ja que es va elaborar a partir de 15 milions d'inspeccions a diferents models de cotxe amb un quilometratge específic per aconseguir dades rellevants. Així doncs, els cotxes més duradors segons aquest estudi són l'Honda Jazz, el BMW Sèrie 1, l'Audi A6, el TT i el Q5, els Volvo S60 i V60 i el Ford C-MAX.


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156