• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

ELS ORÍGENS INCERTS DE L’ESQUÍExisteix certa polèmica sobre l’origen verdader de l’esquí. Alguns historiadors asseguren que els primers indicis d’aquesta pràctica es troben a Escandinàvia i al nord-oest de Rússia. Mentre que altres afirmen que l’inici es va ocasionar a la regió dels Atlái, a la Xina. La teoria més acceptada és aquesta darrera, on es creu que per conèixer els orígens de l’esquí cal remuntar-se a l’any 8000 a.C. Tot i això, l’esquí més antic trobat fins al moment es va descobrir a Vis (Rússia) i és del 6000 a.C. Juntament amb l’esquí es va trobar un cap de uapití gravat en un extrem que, se suposa, actuava com a fre.


Sigui quin sigui l’origen d’aquesta activitat el que s’ha comprovat en totes les teories és que l’esquí va sorgir a causa de la complicació que tenien algunes regions del nord per desplaçar-se, comercialitzar, lluitar o caçar en zones on la neu podia acumular-se durant bastants mesos.

El primer text escrit en el qual es menciona l’esquí data de 3.000 anys d.C. En el document es descriu una carrera sobre la neu utilitzant uns estris comparables als esquís que coneixem avui en dia. Tot i que, com podem imaginar, estaven fets de materials, grandàries i formes diferents. La popularització de l’esquí i la seva comercialització a gran escala no van arribar fins passat el 1900. Des de llavors, l’esquí va deixar d’utilitzar-se únicament com a mitjà de desplaçament i va obrir una nova porta a la diversió i l’oci en èpoques de neu. Els europeus van començar a emprar aquest estri per divertir-se i van descobrir que es podia convertir en un gran passatemps. L’èxit d’aquesta pràctica va ser tal que es va posar de moda fer competicions i campionats entre diferents territoris de forma amateur, fins que l’any 1924 es va incloure l’esport dins dels Jocs Olímpics d’Hivern.


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156