• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Cristian Cortés

Els pitjors cotxes de la històriaLa setmana passada vam destacar les marques i models de cotxes que menys problemes donen als seus propietaris i aquesta hem decidit recopilar alguns dels vehicles que han estat catalogats com els pitjors de tots els temps. Si bé és cert que molts dels fabricants que van optar per sortir-se dels estàndards del moment van aconseguir triomfar, uns altres es van quedar pel camí. Aquests són cinc exemples: Renault Dauphine (1956)


Aquest compacte comptava amb un motor Ventoux de 31 cavalls, el qual trigava 32 segons a aconseguir arribar als 100 quilòmetres per hora. A més, la carrosseria estava construïda amb un metall de baixa qualitat que s'oxidava massa ràpid. No obstant això, fins i tot amb les seves limitacions, Renault va vendre més de dos milions d'unitats a tot el món. Zundapp Janus (1958)


El fabricant de motos es va aventurar amb els automòbils, però el model Janus va ser el primer i l'últim dels seus intents. Aquest cotxe no tenia portes als laterals, sinó que disposava d'una en la part davantera i una altra en la posterior. Els respatllers dels seients estaven en contacte i la seva velocitat màxima era de 50 quilòmetres per hora, característiques que no van aconseguir convèncer al consumidor de l'època. Chevrolet Corvair (1959)

General Motors, el fabricant del model americà, va tenir problemes legals per qüestions de seguretat. El motor del Corvair estava en la part posterior del vehicle i, a altes velocitats, la distribució del pes feia que la conducció fos perillosa: El tren davanter perdia adherència, la suspensió rebotava i bolcava amb facilitat. Amphicar (1961)

L'Amphicar va ser el primer cotxe fabricat en sèrie que podia viatjar per carretera i per mar, però no es van vendre més de 4.000 unitats a tot el món. La veritat és que les seves prestacions en asfalt eren molt discretes i en l'aigua aconseguia un màxim d'11 quilòmetres hora, per la qual cosa no es va popularitzar i va acabar per quedar-se a mig camí entre un cotxe i un vaixell. Fiat Múltipla (1998)

Potser l'exemple més recent de com un disseny trencador pot girar-se en contra dels fabricants. El Fiat Múltipla va arribar al mercat en plena expansió dels monovolums i es va presentar com un vehicle ampli i espaiós, característiques amb les quals si complia, però el seu aspecte no va convèncer. De fet, Top Gear ho va premiar en 1999 com l'automòbil més lleig del món.


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156