• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • socialcomandorra

Els tests d'anticossos es posen en marxa. Els 59 punts de control realitzaran 8.000 proves al dia


SFGA/CEsteve


Els Comuns han posat en marxa aquest matí els tests d'anticossos que es realitzaran a la població per conèixer el grau d'immunització social. Ja són més de 60.000 els inscrits i, en total, hi ha 59 punts de control (StopLabs) repartits per totes les parròquies i 11 zones centralitzades de control (1 a Canillo, 3 a Encamp, 1 a Ordino, 2 a La Massana, 2 a Andorra la Vella, 1 a Escaldes-Engordany i 1 a Sant Julià).


Cada zona de control compta amb un coordinador sanitari, responsable de les anàlisis i dels recomptes. Als punts de control, un sanitari serà el responsable de realitzar la prova i dos auxiliars cooperaran en la lectura i la interpretació de les dades.


Es calcula que cada un dels 59 StopLabs podran fer aproximadament 140 proves per dia. D'aquesta manera, la capacitat diària a tot el país serà d'uns 8.000 tests. Pel que fa als integrants dels punts i zones de control, segons informa el Govern, l'operativa per poder fer les proves compta amb 376 efectius i sanitaris de suport i 348 efectius logístics.


Sector laboral


Durant la darrera roda de premsa informativa, el ministre portaveu, Eric jover, va destacar que fins divendres passat, el Govern va rebre un total de 489 sol·licituds per dur a terme una Suspensió temporal de contracte de treball (STCT) o una Reducció de la jornada laboral (RJL). Aquestes demandes han afectat a 5.260 assalariats, dels quals, 4.362 en concepte STCT i 898 en RJL.


D'altra banda, pel que fa al fons de solidaritat, Jover va destacar que els comptes bancaris habilitats i els SMS amb la paraula 'ajuda' al telèfon 828 ja acumulen 2.080.000 euros.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156