• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • socialcomandorra

Els tests d'anticossos permetran passar del confinament total al selectiu


Foto:SFGA/CEsteve


Més de 51.000 persones ja s'han registrat per fer-se els tets ràpids de detecció d'anticossos per Covid-19. Segons ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, aquests tests controlen dos tipus d'anticossos: uns relacionats amb les primeres defenses que genera el cos per combatre la malaltia (es poden veure uns dies després de l'inici d'aquesta) i uns altres que es comencen a percebre un cop ha passat la malaltia. D'aquesta manera, es tindrà una radiografia bastant específica de la situació social.


Les persones que donin positiu durant el primer test seran avisades i s'hauran d'aïllar per fer-se una prova PCR i comprovar si tenen la malaltia en aquell moment. En la resta de casos, s'haurà d'esperar a tenir la segona prova per saber si el pacient ha estat en contacte amb el Covid-19 o no.


El Govern ha destinat 1,6 milions d'euros a realitzar aquestes proves. Vista aquesta inversió, es demostra la importància dels tests, que permetrà passar d'un model de confinament total (l'actual) a un confinament selectiu que només inclogui les persones malaltes i els seus contactes.


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156