• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • socialcomandorra

Es podrà viatjar a Espanya sense complir els 14 dies de confinament en cas sanitari o de força major


SFGA/JAViladot


Els residents andorrans podran anar a Espanya sense complir el confinament de 14 dies que ha establert el país veí en cas que el desplaçament sigui per motius sanitaris, de força major o per situacions de necessitat.


Els qui es trobin en els casos comentats, hauran d'extremar les mesures sanitàries preventives durant la seva estada al país veí. Com per exemple, l’ús permanent de la mascareta. Un cop hagin resolt el motiu de la seva visita, podran tornar a Andorra.


També estan exempts de complir el confinament preventiu de14dies els ciutadans que hagin d'anar a algun aeroport d'Espanya. En aquest cas, no s'hauran de realitzar més parades de les estrictament necessàries.


Per aclarir cada casuística i resoldre els dubtes que es puguin generar amb relació a aquests desplaçaments especials, el Govern recomana trucar al 188, on es rebran les instruccions pertinents per a casa situació.


Acompanyament als inscrits al Servei d'Ocupació


Actualment, el Servei d'Ocupació compta amb més de 1.200 inscrits. Des del Govern s'assegura que el Departament d'Ocupació i Treball desenvoluparà plans de formació i d'ocupació específics per reubicar aquests treballadors en diferents sectors. Aquestes accions s'afegiran a les ja efectuades fins a la data. A més, l'Executiu creu que la represa progressiva de l'activitat, per si sola, ajudarà a disminuir la xifra d'inscrits.


A hores d'ara, 290 persones perceben un ajut per desocupació. D'aquests 228 s'han acollit a aquesta prestació amb les mesures de flexibilització aprovades en els paquets de mesures econòmiques i socials per pal·liar la situació d'emergència per la COVID-19. Per accedir a aquests ajuts, cal haver perdut la feina a partir del 13 de març a conseqüència de la crisi sanitària o haver plegat de la feina a aspirant a una de millor entre el 17 de febrer i el 14 de març i no haver-se pogut incorporar al nou lloc de treball a conseqüència de la crisi sanitària, o ser un treballador per compte propi que hagi cessat totalment la seva activitat durant aquest període.


Allargament de les autoritzacions d'immigració temporal


El Govern ha aprovat un allargament de les autoritzacions d'immigració temporals fins al 31 de maig. Aquestes autoritzacions s'han donat a aquelles persones que continuen a Andorra perquè els seus països no han permès el retorn o per les dificultats de mobilitat a causa de la pandèmia.


Aprovació del reglament que regula els ajuts als propietaris de locals comercials i habitatges de lloguer


El Govern va aprovar dimecres el reglament que regula els ajuts als propietaris de locals comercials i habitatges de lloguer. El reglament estipula que per accedir als ajuts cal ser propietari de locals comercials o habitatges de lloguers que hagin estat objecte de la reducció de la renda; que els seus ingressos individuals no superin els 24.000 euros anuals o 40.000 en cas de la unitat familiar i que no se superi el barem de valoració patrimonial en 10 vegades el llindar econòmic de cohesió social personal (LECS) en béns immobles i 6,5 vegades en el cas dels actius financers i béns mobles.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156