• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Estil japandi, la fusió de l'estil escandinau i el japonèsSi hi ha dos estils decoratius que s'havien de fusionar són el japonès i l'escandinau. Ambdós estan plens de personalitat i distinció. Doncs bé, ara imagineu tot el que es pot fer combinant aquestes dues grans estrelles de l'interiorisme. El japandi recull el millor de les dues tendències, la pau i l'harmonia de la decoració zen amb la calidesa i proximitat de la decoració escandinava.


Tot i que ambdós estils tenen la seva línia marcada, també comparteixen diferents elements, com el minimalisme. La simplicitat, la lleugeresa i l'enfocament en la funcionalitat ocupen un lloc central en el disseny nòrdic i la decoració zen, i també constitueixen la columna vertebral de l'estil híbrid que us estem presentant.

Els interiors japandi són simples i funcionals. Les cases d'aquest estil estan desproveïdes de luxes superflus i cada objecte té el seu propi propòsit. Pel que fa als mobles, s'escullen amb cautela i són en si mateixos tota una declaració d'intencions. Igual que passa amb els mobles nòrdics, els japandi estan formats de línies netes i minimalistes i solen ser bastant baixos seguint amb la filosofia japonesa, que fomenta la connexió entre les persones i la terra. La decoració i els accessoris també són mínims, alguna planta i potser alguna peça de ceràmica feta a mà, però poc més. Les parets també es deixen força nues. Com a molt, alguna peça decorativa que no trenqui l'harmonia.


Les tonalitats


Els colors de l'estil japandi recullen les paletes més emblemàtiques de les decoracions japoneses i les escandinaves. Amb tonalitats pastel fredes, com el rosa, blau, gris i verd. S'afegeix algun toc més càlid amb complements marrons o beix i elements de fusta natural, que aporten la calidesa nòrdica.


Pel que fa al color dels mobles, el japandi pren els tons foscos (inspirats en els interiors de les cases tradicionals japoneses) i els combina amb els tons clars característics del roure, que es troben en l'estil escandinau.LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156