• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Cristian Cortés

Evolució o revolució?Mai un pas de vianants havia generat tal controvèrsia. Ahir, a l'avinguda Meritxell d'Andorra la Vella es va pintar una d'aquestes senyalitzacions amb la bandera LGTBIQ+. L'acció es va dur a terme en el marc del programa per a la reivindicació de l'Orgull de Diversand, entre altres coses, per reclamar la legalitat del canvi de nom i gènere en el registre civil, encara que en termes generals l'objectiu és donar visibilitat i suport al col·lectiu i, d'alguna manera, fomentar el respecte cap a l'orientació sexual de cada persona. La iniciativa va ser coberta pels mitjans de comunicació del país i el debat no va trigar a generar-se. Tant a les xarxes socials com a les seccions de comentaris dels diferents mitjans digitals es va produir una allau d'opinions, una cosa que des de fa temps ve caracteritzant el món digital. En aquest, cada individu considera indispensable opinar. Oferir el seu punt de vista.


Per a algunes persones, lluny de llançar un missatge d'igualtat, pràcticament ha significat una ofensa.

De res ha servit que sigui una avinguda cèntrica en la qual no es pugui circular ràpidament (està repleta de passos elevats) ni tampoc que sigui una de les vies millor il·luminades del país. Ha molestat. Per a algunes persones, lluny de llançar un missatge d'igualtat, pràcticament ha significat una ofensa. Una falta de respecte al codi de circulació (com s'atreveixen!) i una acció totalment prescindible. També triomfa la recurrència de manifestar el seu empipament pel balafiament econòmic a càrrec del contribuent. Estan en el seu dret, que és del que precisament va la pel·lícula, però alguns dels comentaris no deixen de ser "peculiars". A continuació, alguns dels comentaris:


"No tenen prou en fer contes per adoctrinar als nens del progrés a casa, que ara ho volen portar a les escoles i ara això? Que serà el següent? Aquest govern és el pitjor que he vist, una colla de traïdors, és el que són. Espero que el bisbe intervingui i ens salvi dels comunistes-progressistes aquests. Necessitem un partit que ens defengui!" "Si sóc heterosexual puc fer servir aquest pas de vianants?" "Això no és un pas de vianants, és una pintada a terra, on estan les normes de circulació? Ja prou tan reivindicar ser gai, collons. El que cal és ser normal sent hetero gai o el que siguis, ja cansa, tant buscar i reivindicar, pesats" "Per a quan una carrossa exhibicionista de l'orgull gai amb polítics pro gai?" "Tots els països progressistes tenen a la seva agenda la promoció de la diversitat sexual, fins i tot en l'educació escolar, l'avortament, l'eutanàsia i el foment de l'homosexualitat estan relacionats, obeeixen al control demogràfic mundial" "Les mateixes polítiques pro gai que Espanya, som un laboratori de proves de la diversitat sexual" "Jo sóc heterosexual i no se'm pinten ni pinto pas cap senyalització de trànsit. En fi no cal tanta reivindicació, cadascú que faci el que vulgui amb el seu"

I per a acabar, alguns exemples d'altres països compromesos amb el col·lectiu LGTBIQ+:Londres, el Regne Unit

Atlanta, USA

París, França

Madrid, Espanya

Sydney, Austràlia

Barcelona, Espanya

Toronto, Canadà

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156