• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Gas Natural Liquat

Una energia neta i segura


Què és el gas liquat? Doncs bé, és el mateix gas que es distribueix a les grans civilitzacions mitjançant el sistema de gas ciutat però amb la particularitat que és processat per poder ser transportat en format líquid. L’estat al qual es transforma es conserva durant l’emmagatzematge als dipòsits dels immobles i només es converteix en gas en el moment en què l’usuari vol disposar-ne. Per tant, ofereix tots els avantatges propis del gas natural però ocupa menys espai i permet disposar de gas on no hi ha xarxa de distribució.L’empresa Engas és pionera en donar un servei de gas natural liquat al Principat. Disposa d’una àmplia trajectòria en la venda i subministrament de gas butà i propà i recentment s’ha convertit en la primera societat privada del país en oferir el gas liquat. A banda de ser un sistema energètic net i eficient, aquest tipus de gas també és molt econòmic, ja que per a l’abonat suposa un estalvi d’entre un 20 i 25% respecte als sistemes tradicionals, com el gasoil.


El gas liquat és la millor alternativa per monetitzar reserves remotes i aïllades, on no és econòmic portar el gas al mercat directament, ja sigui per gasoducte o per generació d’electricitat. Per aquest motiu, és un sistema ideal per a indústries i complexos hotelers d’Andorra que es troben apartats del centre o a la part alta de les muntanyes.


Per les seves característiques d’emmagatzematge, el gas natural liquat només es pot utilitzar en zones allunyades dels nuclis urbans, ja que les cisternes han d’estar situades a l’exterior dels edificis i en una zona segura. El reglament europeu és molt estricte en relació a aquest tema i tots els professionals d’Engas compleixen escrupolosament amb cadascuna de les directrius comunitàries i les disposicions que fixa Europa.


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156