• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

GUARDAR BÉ LA ROBA, tot un art

Podem pensar que qualsevol peça de roba es pot penjar o guardar doblegada dins de l’armari. Res més allunyat de la realitat. La roba de punt no hauria de penjar-se sota cap concepte en penjadors. Només cal veure a les botigues com els jerseis estan donats de si en les espatlles, i el punt queda obert. No hi ha cap necessitat de torturar la roba d’aquesta forma. Si disposeu d’alguna peça de punt molt fina i teniu por que s’escorri dins dels calaixos i quedi sepultada per la resta, podeu doblegar-la amb un foli de paper. A més, s’aconsella que les peces més delicades, com vestits o camises, es pengin en perxes encoixinades que respectin la forma de les espatlles. També és bo procurar col·locar els abrics als penjadors més amples.Un cop ha finalitzat el rentat, és crucial prioritzar l’ús de l’estenedor per sobre de l’assecadora. La calor fa malbé la roba, i l’assecadora és la nèmesi de les peces menys resistents. A l’hora d’estendre és convenient buscar els plecs de la roba per posar les pinces: aixelles en samarretes i engonal en pantalons.


Una altra mala pràctica és estendre les peces durant el matí, amb l’argument que “fa sol”, però precisament, la llum directa del sol és el pitjor enemic dels colors, sobretot en la roba fosca. La llum solar directa fa que les peces es posin rígides i perdin el color. És molt millor estendre al matí i treure la roba quan el sol no incideixi directament o esperar fins i tot a una hora de la tarda en què el sol estigui ja de retirada. Pel que fa a les camises, és convenient assecar-les en la seva perxa perquè no es deformin.LA SEDA I EL CUIR

La seda és un dels teixits més meravellosos que existeixen i, malgrat la seva aparença, és un dels més resistents. Per rentar una peça de seda que ha estat utilitzada, però no està bruta, hi ha un truc molt eficaç que la deixa com nova: netejar amb vapor d’aigua. Sona complicat, però és tot el contrari. Consisteix a col·locar la peça en el seu penjador i a l’anar a dutxar-te, penjar-la dins de la cambra de bany. El vapor d’aigua que es desprèn a la dutxa, aquest que converteix el mirall en una pissarra, s’encarrega de netejar la peça i de deixar-la llesta per a un nou ús.


D’altra banda, tenir cura del cuir és tot un art. Normalment, aquest material s’utilitza durant els mesos de més fred. Per tant, és important que quan acaba l’hivern i fem el canvi d’armari, procurem de guardar les peces de cuir en una bossa de roba, però evitant doblegar-la, ja que podríem fer que es deformessin. No cal dir que el cuir no hauria ficar-se a la rentadora, sinó netejar-sempre en sec, amb un producte destinat a aquesta finalitat i una esponja seca. A l’hora de guardar les peces també podem untar-les amb crema hidratant. Sona a bogeria, però el cuir és pell, i a l’igual que la que la nostra, agraeix la hidratació.


Sabies que...?


· La seda és sensible a l’aigua de javel i amb l’exposició directa a la llum envelleix.

· El lli té tendència a arrugar-se. Per això, s’ha de rentar a mà i no centrifugar. Això sí, resisteix bé a la planxa.

· El caixmir només s’extreu del pèl de la cabra del Caixmir, que habita a la vall que porta el mateix nom, a l’Himàlaia. Per això és tan exclusiu i car.

· La llana està recoberta de petites escames, no s’inflama ni es fon.

· El cotó representa el 40% de la producció mundial de teixit. Hi ha més de cotó plantat a escala global que qualsevol altre cultiu no comestible.LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156