shutterstock_227674867.jpg
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Facebook
  • Instagram
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
TDV oh my pets 8,5x5,5-01.png
  • Estefania Gracia Ruiz

Helena Rouit Rosso, terapeuta

Helena Rouit fa més de 35 anys que és terapeuta. Va començar endinsant-se en el món de l’estètica en una escola francesa de Tolouse i amb els anys s’ha anat formant en diferents teràpies i tractaments més encarats al benestar i la salut corporal. És especialista en magnetisme, massatges, drenatge limfàtic i reiki. Rouit ha treballat en molt spas i hotels del Principat i de fora. I actualment, ofereix els seus serveis en un centre que regenta a Arinsal.


- Pels qui no estiguin molt al dia, quina funció tenen les teràpies corporals? - N'hi ha moltes, però totes tenen un mateix objectiu: recuperar salut. La gent va molt estressada, està molt cansada i quan vénen a la consulta és perquè hi ha algun problema. Per tant, si veig que el cas d'algun pacient no entra dins del meu àmbit, els envio a l'especialista que pertoqui.

- I si entra dins del seu àmbit? - Un cop estudiat el cas, us puc assegurar que aplicant la tècnica o teràpia que escaigui, es poden aconseguir molts bons resultats. De fet, tinc metges que em deriven pacients i entre tots aconseguim concretar un tractament complet i adaptat.

- Imagino que cada teràpia tindrà un resultat diferent. - Sí. Per exemple, jo practico sobretot el drenatge limfàtic (mètode Emil Vodder), que és una tècnica que es treballa sobre l'aigua i que permet desintoxicar l'organisme. A més, ajuda a relaxar el cos i a recuperar la musculatura després d'un esforç físic intens. També té un efecte anticel·lulític i millora la resistència de l'organisme.

- I la reflexologia? - És una tècnica que consisteix en estimular uns punts o unes zones precises sobre els peus i mans que corresponen als òrgans del cos. Ajuda a eliminar toxines, restableix la circulació energètica del cos i permet resoldre diferents bloquejos. A més, aporta energia, relaxa i ajuda a fortificar la musculatura.

- Alguna tècnica curiosa? - No sé si curiosa, però potser no és tan coneguda com les que hem comentat anteriorment. Es diu Access Consciousness Bars (Gary M. Douglas). Es tracta d'un procés energètic de 32 punts d'acupressió que permet accedir als canvis. Permet despertar les energies bloquejades i allibera les expressions despertant l'alegria, l'harmonia i el benestar. També podem parlar del reset ATM. És una tècnica cranial que relaxa la mandíbula i equilibra l'articulació temporal-maxil·lar. A més, allibera les tensions musculars i estimula la reparació dels teixits. Una altra tècnica que acostumo a practicar és el reiki (mètode Mikao Usui Sensei). És un art japonès que permet millorar la salut, relaxa i reforça el sistema immunitari. És reconegut per l'OMS i és considerat com a teràpia energètica de curació pel Centre Nacional de Medicina Complementària i Alternativa (NCCAM).

- També fa tractaments de micropuntura. - Sí. Pel que fa als tractaments de micropuntura (Microneedling), es fan amb un skin pen i s'incorporen 11 microagulles que obren canals a través dels quals potents còctels cosmètics penetren massivament a dins de la pell. Els còctels tenen un alt nivell de principis actius combinats amb factors de creixement i biopeptides. Parlem d'una tecnologia d'última generació indicada per hidratar i reafirmar que té propietats antiarrugues, antiestries, antienvelliment i liporeductor.

- És cert que algunes d'aquestes teràpies provenen de la Xina? - Tots som una bola d'energia. Tenim un camp magnètic positiu i un altre negatiu. De fet, és el que els xinesos anomenen el yin i el yang. La Xina va ser una de les primeres civilitzacions en entendre aquest concepte d'energia i, per tant, una de les primeres a aplicar-la als diferents àmbits de la salut, com la medicina. I, bàsicament, totes les tècniques que utilitzem avui en dia i que fan referència al cos es nodreixen precisament d'aquesta saviesa trobada fa molts segles pel poble xinès.

- Algun exemple? - Tant el treball sobre l'aigua com la reflexologia, que són punts, consideren que l'organisme és com un canal on hi ha diferents meridians. En aquestes teràpies el que fem és treballar sobre aquests canals i reequilibrar l'energia del pacient. Com hem comentat, estem envoltats d'un camp energètic, i la idea és que quan tens una patologia o un problema, el que cal fer és reconnectar el canal que s'hagi desviat.

- Com es reconnecta aquest canal? - Es pot fer tocant els punts concrets o amb un treball d'energies a distància que varia en funció de cadascú. Aquí també entraria el tema del magnetisme, on utilitzo imants per poder millorar la tècnica i potenciar-la.

- El centre és un reflex d'aquest equilibri i d'aquesta reposició de les energies. - Sí, he portat dos centres a Andorra la Vella, després de tot, he decidit pujar a les muntanyes a la recerca de més tranquil·litat i un espai més relaxant. I és que tot i que els clients s'hagin de desplaçar fins aquí, després agraeixen la pau i el silenci que es respira. Res a veure amb el bullici i els sorolls de la ciutat!

- Tothom es pot sotmetre a les teràpies que hem comentat? - A l'hora de fer una teràpia no importa l'edat ni el sexe. El que importa de veritat és estudiar el cas i adaptar cada teràpia a la situació del pacient.

- I els nens? - També, poden fer les teràpies sense cap problema. De fet, amb els infants és molt més fàcil treballar. Són un element viu que no està impactat pel viscut. També és cert que, de la mateixa manera que ens passa a nosaltres (els adults), els infants pateixen estrès a causa de factors diaris, com les activitats escolars (exàmens, treballs...) i, a vegades, per temes familiars. Tot i això, es relaxen molt més fàcilment i les teràpies són més fluides, sense tants entrebancs.


FOTOCLIC_LOGO.png

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156