• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

Impecable per dins i per foraMolts creuen que rentar el vehicle és una acció que es fa per raons estètiques, però aquest no és l’únic fi. Rentar el cotxe també té finalitats pràctiques i de conservació que contribuiran a allargar la vida útil del turisme. En cas que vulguis vendre el teu vehicle, els potencials compradors es fixaran en la cura que li has donat al teu cotxe durant el dia a dia. I si veuen un vehicle amb la pintura malmesa, el preu de la mateixa disminuirà. Un bon rentat pot conservar el nostre cotxe gairebé com nou i garantir-ne millor la seva perdurabilitat.


Tenint presents els factors comentats, cada quant hauríem de netejar el vehicle? Una de les respostes més directes és quan hi ha acumulació de pols i brutícia en les superfícies del cotxe. Si no es fa, el procés d’envelliment dels elements s’accelerarà. I és que cal tenir present que l’acumulació de pol·lució, d’agents naturals com el pol·len o residus d’arbre i la pluja àcida van formant una capa que reacciona de forma negativa sobre els plàstics i la pintura del cotxe. També és important rentar el cotxe quan hi ha humitat, forta radiació solar o condicions de temperatura extrema. La barreja de brutícia en l’aire es reactiva amb aquestes condicions, causant que els plàstics es tornin blancs, es facin trencadissos, o que la pintura es torni opaca.


En tots els casos, el rentat no ha de limitar-se a la part exterior. Descuidar el seu interior és com si descuidéssim la nostra salut. La raó: passem moltes hores en l’interior del nostre cotxe i si la brutícia, els gèrmens o els bacteris s’acumulen constantment pot arribar a perillar la nostra salut. L’ideal és reservar una mica de temps cada setmana per passar l’aspiradora i netejar estoretes, quadre de comandament... Si ho fem d’aquesta manera, n’hi haurà prou amb fer una neteja en profunditat un cop a l’any, per exemple, en acabar les vacances d’estiu. I convé que aquest repàs més a fons el deixem en mans de professionals experts, ja que elements com els carrils dels seients o els molls de la porta porten greix que no hem d’eliminar.
LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156