• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

JUGA AMB ELS COLORS DEL JARDÍ

Quin és secret per crear un ambient ple de vida i tonalitats? La combinació de plantes i flors hi té molt a veure!


Sovint veiem jardins que ens deixen embadalits. Colors vius, estímuls visuals, racons plens d'encant... Com ho aconsegueixen? Com creen aquests espais plens de vida i creativitat? La clau està en la composició de colors i la combinació de plantes i flors. I és que no tot val. Hi ha gammes cromàtiques que encaixen millor amb altres i plantes que combinen millor amb determinades flors. Per tant, és qüestió de parar atenció i fer ús del sentit decoratiu que tots portem a dins! No patiu, és més fàcil del que sembla. 

El primer que cal fer és tenir a mà la roda del color. Es tracta d'una composició circular que representa tots els colors que pot apreciar l'ull humà distribuïts en un cercle i en un determinat ordre. Seria com un arc de Sant Martí circular. La disposició de colors dins d'aquesta roda ens ajudarà a determinar possibles combinacions entre si per crear efectes intensos, suaus, vistosos i espectaculars. La roda es pot aconseguir fàcilment descarregant-la d'Internet.  Un cop tenim el cercle de colors, és qüestió d'escollir les tonalitats que volem utilitzar. Podem fer ús de colors anàlegs: són aquells que es troben contigus a la roda de color formant tonalitats graduals. Seria en groc, taronja i vermell, els tres tons de blaus i malves... Amb aquests tipus de colors es creen composicions de tons similars i en funció de quina part de la roda escollim tindran un aspecte més fred (si ens decantem pels blaus i verds) o més càlid (si ens anem als grocs). Una altra opció és escollir colors complementaris. Consisteix a combinar els colors que es troben en els costats oposats de la roda, creant contrastos més cridaners i amb més força. Són barreges més «dramàtiques» (una paraula abstracta molt utilitzada que se sol referir a alguna cosa que et crida l'atenció i no et deixa indiferent). Un exemple seria utilitzar flors de color blau combinades amb altres de tonalitats taronjoses o flors verdes amb vermelles. Són colors contraposats i es creen escenes molt visuals i cridaneres. 

També podem utilitzar els colors comodí: el blanc i el negre. Són els comodins que fan que destaquin els altres colors. Aquestes gammes també depenen de la intensitat i de la calidesa dels altres colors. I si volem obtenir una harmonia més clàssica, podem utilitzar diferents tonalitats d'un mateix color. Aquests escenaris monocromàtics no tenen per què ser avorrits. Podem formar jardins fantàstics amb un sol color de floració, amb una o diverses espècies vegetals diferents. Fins i tot, el verd és un color preciós per combinar-se entre si. Podem jugar amb les ombres i les textures. També el marró és un color, que no se'ns oblidi! I apareix sobretot en jardins de plantes vivaces que a l'hivern formen composicions espectaculars.


TIPUS DE COLORS


COLORS ANÀLEGS.

Són aquells que es troben contigus a la roda de color formant tonalitats graduals. Seria el groc, taronja i vermell, els tres tons de blaus i malves, els verds i el groc... Amb aquestes combinacions s’aconsegueix un escenari equilibrat i (depenent de les tonalitats) més fred o càlid.COLORS COMPLEMENTARIS.

Consisteix a combinar els colors que es troben en els costats oposats de la roda, creant contrastos més cridaners i amb més força. Per exemple, el blau i el taronja o el verd i el vermell. Són barreges més dramàtiques que creen espais plens de vida i que disposen de diferents focus d’atenció.


COLORS COMODÍ.

Són el blanc i el negre. Com el seu propi nom indica, són els comodins que fan que destaquin els altres colors. Aquestes gammes també depenen de la intensitat i de la calidesa dels altres colors.


COLORS MONOCROMÀTICS.

Creen una harmonia més clàssica, però no tenen per què ser escenaris avorrits. Podem formar jardins fantàstics amb un sol color de floració, amb una o diverses espècies vegetals diferents. Fins i tot, el verd és un color preciós per combinar-se entre si. També podem jugar amb les ombres i les textures.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156