• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

L’ESTALVI DE L’AIGUASabies que la “petjada hídrica” mitjana al món occidental se situa al voltant dels 5.400 litres per persona i dia? Això equival al consum d’una piscina olímpica per persona i any.


L’aigua és fonamental per al desenvolupament socioeconòmic, l’energia i la producció d’aliments, els ecosistemes saludables i la pròpia supervivència dels humans. Tot i això, actualment hi ha més de 2,1 bilions de persones al món que no tenen accés a l’aigua potable. Això provoca que 340.000 infants menors de cinc anys morin cada dia per malalties diarreiques.


Davant d’aquesta manca d’aigua, cal prendre mesures i evitar-ne el malbaratament. I per a fer-ho, es poden seguir diferents consells per estalviar en cadascun dels espais de la llar. Una de les zones on se sol utilitzar més aigua és el jardí. Per tenir cura del medi ambient, es recomana regar les plantes i la gespa al matí o a la nit, evitant les hores de més sol perquè l’aigua no s’evapori tan ràpidament. També s’aconsella utilitzar una escombra en lloc d’una mànega per netejar els exteriors i retirar les fulles. A més, les zones petites o testos es poden regar a mà per evitar un excés d’aigua.


Pel que fa a l’interior de la llar, les habitacions on es gasta més aigua són la cuina i el bany. Per aquest motiu, cal tenir cura de no deixar l’aixeta oberta quan no sigui necessari i d’intentar estalviar el màxim d’aigua quan es renten els plats o les dents. També es recomana instal·lar un difusor a la carxofa de la dutxa per reduir el consum d’aigua a la meitat i tirar el paper higiènic a la paperera i no a l’inodor.


Urb. la Clota, núm. 19 Casa Bruguerola · AD300 Ordino · T. +376 357 104 · 357 105 · ferransl@andorra.ad


LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156