• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

L’ESTALVI ELÈCTRIC

El primer pas per aconseguir un consum eficient d’energia és controlar les possibles fugues d’aire que hi pugui haver en finestres i portes. És important aïllar bé la llar perquè la calor i l’energia que ja hi ha a l’interior no marxi, per tant, si trobem forats petits, els podem tapar amb silicona o massilla. En cas que les fugues siguin majors, es recomana demanar ajuda a un professional.

El segon pas és reemplaçar les llums halògenes per bombetes de baix consum o led. Aquestes utilitzen fins a 10 vegades menys electricitat i la seva vida útil és d’entre 15.000 i 50.000 hores. També s’aconsella posar cortines i catifes per tapar els punts freds, ja que tant el fred com la calor es transmeten a través de les finestres i el terra. Aquesta opció et permetrà reduir prop d’un 25% la factura de la calefacció.Normalment, els fabricants d’escalfadors estableixen la temperatura mitjana de l’aigua en uns 60 graus centígrads. Aquesta temperatura és massa alta per al teu cos i pot fer malbé les canonades. Per tant, es recomana baixar-la fins als 40 graus. Gràcies a aquesta mesura, cuidaràs la teva instal·lació i salut i estalviaràs energia i diners.


Un altre punt important quan es parla d’estalvi energètic és el consum dels electrodomèstics. Fer-ne un bon ús contribueix al medi ambient i a la butxaca. Pel que fa a la rentadora, hi ha la creença errònia que s’ha de fer un ús equilibrat posant sempre programes amb els mateixos graus. Però res més lluny de la realitat, es recomana utilitzar programes d’entre 40 i 60 graus, ja que suposen un estalvi considerable de llum.


El rentaplats és un altre electrodomèstic molt utilitzat, cal aprofitar-ne els programes ECO i moure’s entre els 50 graus. I en relació a la nevera, el primordial és no tenir-la en una zona de calor.Endinsa't en la il·luminació led

TOT LED és la primera marca creada a Andorra dedicada a la venda i assessorament en el món de la il·luminació. Treballa amb il·luminació domèstica, professional, de comerços, indústries i vials i ofereix pantalles de gran format per a exteriors i interiors. També disposa de productes per control domòtic KnX i tots els seus projectes tenen un mateix objectiu: apostar per l'eficiència energètica.


La llum led s'ha convertit en una de les fonts d'il·luminació més utilitzades, degut sobretot a la seva resistència, durabilitat i la capacitat per realitzar combinacions instantànies de color. A més, la il·luminació led consumeix molt menys que els llums halògens i permet recuperar la inversió en menys de mig any.


TOT LED dóna suport a aquesta nova tecnologia orientant i assessorant a tots els prescriptors i arquitectes que desitgin utilitzar leds. Per aconseguir-ho, l'empresa disposa de diverses marques de prestigi i capacitat que li permeten tenir una àmplia gamma de productes, com aparells de regulació, receptors, comandaments o fluorescents pels pàrquings que consumeixen la meitat que els tradicionals. Aquests fluorescents integren sensors de mobilitat que aconsegueixen reduir encara més el consum, estalviant fins a un 50%
LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156