• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Cristian Cortés

L'obligació de comprar cotxes elèctrics, cada vegada més a propNo és que hagis de comprar-te un cotxe elèctric de manera immediata, però la realitat és que cada vegada tens menys temps per a adquirir un cotxe de combustió. Sí, tots som conscients que el dièsel i la gasolina tenen data de caducitat, però potser et sorprendrà saber que algunes de les principals marques ja tenen decidit fabricar només cotxes elèctrics en un futur molt pròxim. L'última companyia a sumar-se al canvi ha estat Audi. La marca alemanya va anunciar dijous passat que per a l'any 2026 tots els seus models seran elèctrics, però no és l'única empresa del sector automobilístic decidida a fer el gran pas. Smart ja ho ha fet, Jaguar pretén aconseguir l'objectiu en 2025 i Ford i Volvo completaran la transició en 2030. La postura d'Audi va en línia amb la de la seva empresa matriu, Volskwagen AG, ja que estan treballant per a desenvolupar una gamma de cotxes elèctrics eficients i amb una sèrie de prestacions que puguin batre a l'empresa que actualment és la referència del sector, Tesla. I què suposa això? Doncs que tenint en compte la vida comercial dels diferents cotxes, potser estem davant les últimes generacions de models gasolina i dièsel del grup.


Tenint en compte la vida comercial dels diferents cotxes, potser estem davant les últimes generacions de models gasolina i dièsel del grup.

En fi, sense entrar en el debat de si les bateries dels cotxes elèctrics (fabricades a partir de liti, cobalt i manganès) són més o menys contaminants que els vehicles de combustió, la veritat és que cada vegada serà més difícil adquirir un cotxe nou si la nostra intenció és que es propulsi amb combustió, encara que els amants d'aquesta mena de models encara poden dipositar les seves esperances en algunes companyies. És el cas de Mercedes-Benz, que comercialitza vehicles elèctrics, però també apostarà per no eliminar els seus models de gasolina i dièsel fins a l'horitzó de 2040, o el de BMW, que no té en els seus plans deixar de desenvolupar la combustió interna. De fet, la signatura alemanya ha expressat la seva preocupació per la disponibilitat dels minerals que s'utilitzen amb freqüència en els vehicles elèctrics. La pregunta que queda a l'aire és la següent: una vegada hagin explotat prou el motor elèctric, ens diran que la "terra promesa" passa pel d'hidrogen?LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156