• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

L’originalitat no té límitDefuig de les decoracions convencionals i aposta per un espai amb personalitat i que et representi a la perfecció. Els estampats i els colors vius no passen mai de moda, de fet, cada vegada s’intensifiquen més i es combinen de maneres més estridents. Tot i això, dins del desordre sempre hi ha d’haver una concordança, i és que tampoc es tracta de posar colors a la babalà.


Quan no sàpigues si un color combina amb un altre, pots fer ús de diferents guies de colors que hi ha Internet o consular als professionals. El primer que cal tenir present és que un color no ens genera un impacte aïllat, sinó que ens arriba en relació al seu context i a la resta de colors que té al voltant. Per tant, colors que per separat ens poden semblar que combinen a la perfecció, pot ser que no quedin tan bé un cop s’ajuntin.


A l’hora de buscar un contrast interessant, s’ha de mirar la força de cada color. Per exemple, el negre i el xocolata no destaquen molt, perquè són dues tonalitats fosques. Tampoc queden bé el vermell i el taronja, perquè els dos són molt cridaners. Cal pensar en el màxim contrast, com el blanc i el negre, que sempre han funcionat.


Una altra forma d’aprendre a combinar diferents tonalitats és a través de la roda de colors, es pot trobar a Internet amb facilitat o en qualsevol botiga especialitzada. La roda és un esquema que representa la gamma de colors i que, mitjançant correspondència geomètrica, ens permet establir relacions entre els colors.


A través de la roda, podrem observar com el vermell i el verd primari encaixen força bé, o com els tons verds i blaus també combinen però quan estan junts perden força. La idea és anar provant diferents combinacions i trobar la que millor s’adeqüi al teu espai. I és que no és necessari ajuntar només dos colors, les possibilitats són infinites i tot encaixa millor quan s’estudia l’habitació i els diferents elements que la formen.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156