• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

L’ORQUÍDIA, CUIDAR-LA ÉS TOT UN REPTEExisteixen 30.000 espècies pures d’orquídies i més de 140.000 híbrids de diferents colors i formes. El primer que cal tenir en compte a l’hora d’escollir una orquídia per a la llar és que tingui la capacitat de sobreviure a una temperatura estable, sense una diferència massa notable entre el dia i la nit, ja que algunes espècies necessiten precisament aquest contrast de temperatura per sobreviure. També cal mirar que tingui una higrometria moderada i una lluminositat mitjana. L’espècie més adient i que recull a la perfecció aquestes característiques és la phalaenopsis.


Perquè l’orquídia s’adapti a la perfecció, cal ubicar-la en un espai relativament humit, amb molta llum però sense que li toqui el sol directe. A més, les orquídies necessiten molta ventilació. I els dies de molta calor, cal traslladar l’orquídia a un lloc fresc i allunyar-la de les finestres. La temperatura ideal per mantenir una orquídia és d’entre 17 i 23ºC.


A l’hora de regar-la, és important deixar que la terra s’eixugui entre reg i reg, per tant, amb mullar-la una vegada cada deu dies és suficient. I és que una humidificació excessiva pot fer que creixin fongs o que les arrels es podreixin. En el cas de les fulles, s’aconsella no mullar-les directament, es pot utilitzar un vaporitzador amb aigua no calcària per simular la pluja. I mai s’ha de mullar el cor de les fulles, en cas de fer-ho, cal assecar-lo ràpidament amb un drap net.


Curiositats:


Si les fulles de l’orquídia són brillants, significa que la planta està sana. De fet, una orquídia en bon estat pot arribar a viure fins a 20 anys. A més, és millor no tallar les tiges de la planta, excepte si estan molt seques, ja que floreixen periòdicament. Al primer símptoma de deteriorament, és important canviar l’orquídia de lloc i desinfectar la zona si hi ha grava. Les orquídies també aprecien molt els tanins, per tant, pots espargir trossos del tap de suro d’una botella de vi tint per terra per aportar més nutrients a la planta.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156