• Facebook
  • Instagram

Alimentació - Productes d'higiene - Joguines - Complements - Sevei de perruqueria - Tèxtil

  • Estefania Gracia Ruiz

LA CLAU DEL BENESTAR

Fins ara hem parlat de la decoració. Però hi ha un altre element que és clau a l’hora de confeccionar l’interior de la nostra llar: el confort. Aquest benestar i sensació de calidesa comencen, sens dubte, per una bona elecció dels mobles i de la decoració que els acompanya.


De la mateixa manera que cada família és diferent, també cadascú té el seu concepte personal de comoditat. Siguin quins siguin els canvis que es vulguin realitzar a casa, abans de començar, és recomanable fer una llista amb les prioritats. El primer que al tenir present és que la decoració ha de complementar l’estil de vida propi. Per tant, a l’hora de decorar completament un habitatge hi poden haver restriccions variades de tipus econòmic, estructural... Per tenir aquests punts presents, és preferible plantejar-se en ordre quines són les necessitats i les oportunitats. És molt important prioritzar els canvis; des de les obres d’envergadura fins a la simple decoració d’una habitació. Cal planificar i no començar a decorar a la babalà. Les preguntes que ens podem fer per tenir clara aquesta planificació són:


- La distribució que hi ha actualment és l’adequada?

- Podria millorar-se?

- Hi ha algun tret propi en aquest espai que podria aprofitar-se o realçar?

- Són estètiques les proporcions d’aquesta habitació?

- És una habitació ombrívola, amb poca entrada de llum natural?DONAR SOLUCIÓ A UNA NECESSITAT


Perquè una llar sigui confortable ha de complir una premissa bàsica: donar solució a una necessitat. És a dir, si volem un espai per dormir, necessitem un llit. Però si volem que aquest llit ens faciliti la son, haurem de dotar-la d’elements que suggereixin al nostre cervell que és un lloc idoni per dormir. I aquí entra en joc l’interiorisme. Sentir-se en harmonia i benestar a casa ajuda a equilibrar el cos i la ment. Per tant, tenir confort i qualitat de vida a la nostra llar és fonamental per afrontar els reptes que se’ns presenten diàriament. I l’interiorisme és una ajuda en aquesta recerca del benestar. Com? Escollint els mobles adients.


Les zones on solem passar més temps són el menjador i els dormitoris. Per tenir un menjador confortable, el primer de tot és escollir un sofà adient al nostre espai i necessitats. Els materials i tenen molt a veure i, per tant, és una de les coses que més haurem de tenir en consideració. Una altra de les peces més importants a l’hora de generar una sensació de comoditat és el moble de la televisió. Serà aquesta la zona cap a on els ulls i l’atenció es dirigeixin durant més temps, per tant, és important que sigui un moble que resulti agradable i que ofereixi una sensació d’’estaar a casa’. En l’actualitat, els productors estan apostant per línies senzilles que deixen de banda el gran moble d’abans. En la majoria de casos es tracta d’un petit mòdul amb una àmplia superfície per posar el plasma, acompanyat de petits espais que poden ser utilitzats com a prestatgeries o zones d’emmagatzematge.Pel que fa als colors, predominen els tons clars, la fusta de pi i les opcions que aportin amplitud a la sala. De la mateixa manera, optar per una bona taula de menjador i prestatgeries són peces gairebé obligatòries per dotar el menjador de llibres i objectes de decoració. També és important comptar amb una tauleta baixa davant del sofà o les butaques, que pot servir per deixar el telèfon mòbil, posar unes espelmes o fins i tot fer un mos en algun moment donat.


En relació als dormitoris, el secret principal és unificar i buscar l’equilibri en l’ús de: teles, tapissos, catifes i colors. Cal tenir molt en compte la grandària de l’habitació, el mobiliari, els elements i els objectes que es vagin a utilitzar. I, després, s’hauran de color els accessoris. Mai es recomana fer-ho a l’inrevés. Ja que els mobles i els objectes més grans difícilment els canviaràs cada any, mentre que els objectes decoratius i accessoris els pots anar variant per crear ambientacions diferents i descobrir nous estils. Els estampats donen molt de joc i poden crear una atmosfera sofisticada. El fet de combinar estampats amb coordinats en ratlles o llisos t’ajudarà a crear una habitació confortable.

LES MILLORS EINES

ELS MILLORS MOMENTS

Av. Carlemany, 93,  AD700, Escaldes-Engordany Tel. +376 828 156